Acasă » Regenerabile » Rusia a lansat cea mai mare licitație pentru energie regenerabilă

Rusia a lansat cea mai mare licitație pentru energie regenerabilă

31 mai 2017
Eolian
energynomics

Rusia a lansat cea mai mare licitație pentru energia din surse regenerabile, încercând să atribuie contracte pentru constucția unor proiecte de 1,9 gigawați de energie electrică verde, precum și atragerea investițiilor străine în sprijinul locurilor de muncă din țară.

Licitația guvernamentală care a fost lansată luni a atras interesul firmei Fortum Oyj, cea mai mare companie energetică din Finlanda, care este precalificată să participe la licitație. Enel SpA din Italia ar putea participa, de asemenea.

„Rusia a avut o lungă istorie de lider în sectorul energetic și are acum ocazia de a extinde această poziție către sursele regenerabile de energie”, a declarat Adnan Amin, director general al Agenției Internaționale pentru Energii Regenerabile. Dezvoltarea resurselor regenerabile ale țării, a spus el, „poate contribui în mod semnificativ la obiectivele economice ale țării, cum ar fi creșterea economică și ocuparea forței de muncă”.

Guvernul rus a adoptat reguli stricte privind participarea locală în 2012 și 2014, în încercarea de a stimula crearea de locuri de muncă. Centralele cu energie verde nu pot fi instalate decât dacă un anumit procent din echipament este realizat local și această proporție crește în fiecare an. Deoarece nici o companie nu face turbine eoliene în Rusia, acest lucru a împiedicat dezvoltarea industriei. În 2017, contribuția locală este fixată la 40%, potrivit Bloomberg.

Licitația are loc în perioada 29 mai – 9 iunie, în două etape. Participanții au început să depună ofertele lor luni, 289 mai, iar decizia guvernului este așteptată pentru o dată ulterioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *