Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » Rosneft ar putea primi ajutor de stat de 41 mld. de dolari

Rosneft ar putea primi ajutor de stat de 41 mld. de dolari

8 septembrie 2014
Consumatori
energynomics

Cel mai mare grup petrolier din Rusia, Rosneft, ar putea primi un ajutor de stat de 1.500 miliarde de ruble (40,6 miliarde de dolari) pentru a-şi achita datoria masivă, a declarat luni premierul rus Dmitri Medvedev, într-un interviu acordat publicaţiei ruse “Vedomosti”, transmite Reuters.

Luna trecută, o sursă guvernamentală anunţa că directorul general al Rosneft, Igor Sechin, a solicitat guvernului de la Kremlin un sprijin financiar de până la 1.500 miliarde de ruble pentru a ajuta cea mai mare companie petrolieră rusă să facă faţă sancţiunilor economice occidentale, conform Agerpres.

Un oficial anonim a caracterizat planul lui Igor Sechin ca fiind “oribil”, iar o altă sursă guvernamentală a declarat, pentru “Vedomosti”, că este puţin probabil ca Medvedev să sprijine planul. Totuşi, premierul rus a afirmat luni că Rosneft ar putea primi ajutor de stat.

“Cifra pare impresionantă, dar totul trebuie făcut într-un an. Am analizat recent programul de investiţii al Rosneft. Compania trebuie să-şi menţină nivelul producţiei, deoarece este o sursă majoră de venituri din taxe”, a declarat Dmitri Medvedev.

Acesta a adăugat: “Prin urmare, trebuie să ajutăm compania să-şi menţină nivelul investiţiilor. Luăm în considerare diverse moduri de a o sprijini”.

De asemenea, Medvedev a apreciat că ajutorul de stat pentru Rosneft, unul dintre cei mai mari plătitori de taxe din Rusia, va fi benefic pentru stat.

“Nu am nici un dubiu privind performanţa companiei pe termen mediu spre lung. Investiţia va fi recuperată”, a declarat premierul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *