Acasă » Petrol și Gaze » ROPEPCA: Companii petroliere din toată lumea aşteaptă noua rundă de licitaţii pentru perimetrele din România

ROPEPCA: Companii petroliere din toată lumea aşteaptă noua rundă de licitaţii pentru perimetrele din România

16 ianuarie 2020
Explorare și producție
Energynomics

Companii petroliere din toată lumea aşteaptă demararea Rundei a XI-a de concesiuni de perimetre petrolifere din România, în cadrul căreia vor fi scoase la licitaţie 22 de câmpuri onshore şi şase offshore, a declarat Stephen Birell, preşedintele Asociaţiei Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră din România (ROPEPCA), într-o întâlnire cu presa.

Acesta a arătat că, deşi Autoritatea Naţională de Resurse Minerale (ANRM) a declarat deschisă Runda a XI-a de licitaţii încă din vara anului trecut, anunţul nu a fost încă publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. „Nu ştim de ce nu a fost publicat încă şi nu ştim când va fi publicat”, a spus Birell, conform Agerpres.

Întrebat dacă există interes din partea sectorului petrolier pentru aceste perimetre, el a răspuns: „Absolut, da! Am prezentat acest lucru în întâlnirile pe care le-am avut cu diverse grupuri, în UE şi în Marea Britanie, iar unul dintre grupuri a inclus 63 de companii petroliere. Există companii interesate şi bani disponibili pentru aceste investiţii. Problema este de stabilitate şi predictibilitate”.

În luna iulie 2019, ANRM anunţa că oferă prin apel public concesionarea operaţiunilor de explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră a 28 de perimetre, în cadrul Rundei a XI-a de licitaţii, potrivit unui ordin al preşedintelui ANRM, publicat în Monitorul Oficial pe 24 iulie.

ANRM a publicat şi lista acestor perimetre. Este vorba despre 22 de câmpuri petrolifere onshore (pe uscat) şi şase offshore (pe mare), având o suprafaţă totală de aproximativ 1.000 de kilometri pătraţi.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *