Acasă » Petrol și Gaze » Rompetrol Rafinare va investi aproape 57 mil. dolari în acest an

Rompetrol Rafinare va investi aproape 57 mil. dolari în acest an

18 aprilie 2018
Petrol și Gaze
Energynomics

Rompetrol Rafinare a anunțat investiții de circa 56,9 milioane de dolari SUA în rafinării, în acest an. Din suma totală, cea mai mare parte va fi alocată rafinăriei Petromidia din Năvodari, 44,26 milioane dolari. Alte 5,83 milioane dolari vor fi investite la rafinăria Vega din Ploieşti, iar 6,81 milioane dolari va fi alocată segmentului de petrochimie. Compania deţine circa 41% din capacitatea de rafinare operaţională a României. Principalii săi concurenţi sunt OMV Petrom (prin rafinăria Petrobrazi) şi Lukoil (prin rafinăria Petrotel).

Rompetrol Rafinare estimează pentru acest an o cifră de afaceri brută de 3,55 miliarde dolari, în condiţiile livrării unor cantităţi de produse de 5,11 milioane tone (din care 2,71 milioane tone pe plan intern, restul la export), potrivit News.ro. Compania şi-a propus totodată creşterea cu 3% a vânzărilor de produse petroliere pe pieţele externe (Georgia, Grecia, Turcia, Liban, Bulgaria, Serbia şi Moldova), faţă de anul trecut, şi scăderea lor pe piaţa internă cu 5%.

Compania preconizează totodată un profit operaţional, neafectat de cheltuiala cu amortizarea (EBITDA), de 130,74 milioane dolari, stabilit pe baza previziunilor privind mediul de afaceri în acest an, precum şi în baza planului de producţie şi vânzări.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *