Acasă » Petrol și Gaze » Rompetrol deschide două noi benzinării în Republica Moldova

Rompetrol deschide două noi benzinării în Republica Moldova

20 noiembrie 2013
Petrol și Gaze
Bogdan Tudorache

Rompetrol Moldova, parte a Grupului Rompetrol, a deschis recent două noi stații de distribuție a carburanților în Chișinău și în apropierea punctului de trecere a frontierei cu România (Leușeni-Albița).

În acest an, compania a investit în 13 noi benzinării şi a ajuns la 59 de puncte de alimentare.

„Prin stațiile deschise până acum, ne-am propus o extindere a prezenței Rompetrol în toate zonele Republicii Moldova, acest obiectiv fiind în acord cu strategia regională a Grupului Rompetrol. Pentru acest an estimăm o creștere a vânzărilor retail de 25%, implicit o majorare a cotei de piaţă la 15% retail şi de peste 20% pe wholesale. Calitatea carburanților produși la rafinăria Petromidia, cât și alinierea stațiilor la noile standarde de imagine și calitate ale Grupului stau la baza dezvoltării companiei în perioada următoare” declară Vladislav Rusnac, director general al Rompetrol Moldova.

Cele două benzinării sunt situate în Chişinău (strada Arborilor 9/3) și pe ruta Chisinău-Leușeni (în apropierea punctului de trecere a frontierei Leușeni-Albița) și oferă clienților atât carburanții Rompetrol (Efix, EfixS, benzina Premium 95, motorina Euro 5 si GPL), cât și diverse produse şi servicii în cadrul magazinelor.

În prezent, compania acoperă cea mai mare parte a orașului Chișinău, care are o treime din numărul total de automobile din Republica Moldova. De altfel, jumătate din numărul total de stații Rompetrol se află în Chişinău, iar restul sunt localizate în cele mai importante localităţi din Moldova.

Toate cele 13 staţii deschise în 2013 sunt caracterizate prin elemente noi de identificare vizuală a segmentului de distribuţie a Grupului Rompetrol. În urma dezvoltării rețelei au fost create 89 de noi locuri de muncă.

Pe lângă staţiile de distribuție, dintre care patru vând exclusiv GPL, compania deţine și un depozit petrolier în Chişinău, un depozit GPL în satul Târnova, Donduşeni şi 11 magazine în cadrul staţiilor. Până la finele anului, compania și-a propus deschiderea a patru noi magazine în stațiile sale.

Rompetrol Moldova comercializează GPL în peste jumătate din staţiile operate,  acest produs fiind importat din Kazakhstan.

Activităţile de retail ale Grupului Rompetrol sunt desfăşurate în peste 1.100 puncte de distribuţie carburanţi deţinute şi operate în ţări precum România, Franţa, Spania, Georgia, Moldova, Bulgaria și Ucraina.

În România,  compania operează peste 750 de benzinării (staţii proprii, staţii Partener, Rompetrol Express, baze interne de 9 şi 20 metri cubi), 230 de staţii distribuţie GPL auto, 9.000 de puncte de distribuţie butelii şi trei staţii de îmbuteliere GPL la Constanţa, Arad şi Bacău.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.