Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » Romgaz vrea acreditive de 14 milioane de dolari pentru garantarea importurile de gaze

Romgaz vrea acreditive de 14 milioane de dolari pentru garantarea importurile de gaze

3 februarie 2014
Consumatori
energynomics

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a producătorului de gaze naturale Romgaz Mediaş a votat pe 30 ianuarie inițierea procedurilor pentru deschiderea unui acreditiv de 14 milioane de dolari. Urmează ca o bancă să fie selectată pentru constituirea unui astfel de instrument financiar care să garanteze importurile de gaze din Rusia.

„Contractul bancar pentru deschiderea de acreditive documentare va fi utilizat pentru îndeplinirea clauzelor din contractele de achiziții/furnizare încheiate„, a comunicat Romgaz pentru Mediafax.

Anul trecut, Romgaz a avut un contract similar încheiat cu banca RBS pentru 29 milioane de dolari, care a expirat la sfârșitul anului trecut. Romgaz importă gaze de la furnizorii Imex Oil din Cipru și Wintershall din Elveția, ambii agreeați de grupul Gazprom.

Wintershall este controlată în proporții egale de grupul german BASF, prin intermdiul unei subsidiare, și grupul rus Gazprom. Imex Oil este deținută de Conef, o companie din grupul Vimetco, acționarul majoritar al producătorului de aluminiu Alro Slatina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *