Acasă » Petrol și Gaze » Explorare și producție » Gheorghe Călburean revine în funcţia de director general al Dafora

Gheorghe Călburean revine în funcţia de director general al Dafora

3 februarie 2014
Explorare și producție
energynomics

Gheorghe Călburean, acţionarul majoritar al companiei de foraj petrolier și construcții Dafora Mediaş, a revenit de la 1 februarie în funcţia de director general al companiei, potrivit unei decizii trimisă BVB de către Consiliul de Administrație (CA) și citată de Mediafax. În martie 2013, Gheorghe Călburean se retrăgea din funcţia de director general după 18 ani, concentrându-se pe crearea de strategie pentru Dafora din poziția de Președinte al CA.

Prin urmare, Gheorghe Călburean îl înlocuiește pe Dan Popovici după doar 11 luni de mandat. Acesta din urmă va prelua funcția de director general adjunct pentru Operațiuni. Inginerul de foraj Dan Popovici lucrează pentru Dafora de la începutul anului 2012. Înainte de a fi director general pentru 11 luni a fost director pentru HSEQ (Sănătate, Siguranţă,Securitate, Mediu şi Calitate).

Gheorghe Călburean deţine direct aproape 50% din acţiunile Dafora. În acţionariatul companiei se mai regăşte firma Foraj Sonde Craiova, cu o participație de 13,81%. Compania a înregistrat în finalul trimestrului trei din 2013 venituri totale de 171,2 milioane de lei (38,8 milioane de euro), în creştere cu aproape 20%, iar pierderile au scăzut cu 22%, la 9,3 milioane de lei (2,1 milioane de euro). La cotația de vineri de 0,0319 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a companiei din Mediaș este de 32,77 milioane de lei (7,28 milioane de euro).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.