Acasă » Petrol și Gaze » Romgaz va finaliza în T1 din 2022 tranzacția cu Exxon pentru preluarea pachetului Neptun Deep

Romgaz va finaliza în T1 din 2022 tranzacția cu Exxon pentru preluarea pachetului Neptun Deep

17 noiembrie 2021
Explorare și producție
Energynomics

Romgaz va semna contractul cu Exxon pentru preluarea pachetului de 50% din cadrul zăcământului de gaze din Marea Neagră Neptun Deep în perioada imediat următoare, după 9 decembrie, când va avea loc Adunarea Generală a Acţionarilor, urmând ca tranzacţia să fie finalizată în primul trimestru din 2022, a afirmat Aristotel Jude, directorul general al Romgaz.

„La 26 octombrie conducerea executivă Romgaz a finalizat negocierile cu Exxon privind preluarea acţiunilor Exxon Romania Exploration and Production. Nu a fost semnat niciun contract la acel moment, pentru că tranzacţia se va semna după ce AGA va aproba finalizarea negocierilor”, a spus Jude, conform Agerpres.

El a arătat că proiectul de gaze este unul strategic pentru companie şi pentru România.

„Este un proiect strategic, de care depinde sustenabilitatea viitoare a companiei, proiectele geologice sunt din ce în ce mai puţine şi cu mare risc”, a arătat Jude.

La începutul acestei luni, SNGN Romgaz a convoacat, pentru data de 9 decembrie, Adunările Generale Ordinară şi Extraordinară a acţionarilor pentru aprobarea tranzacţiei privind preluarea participaţiei ExxonMobil la proiectul Neptun, respectiv a contractării de împrumuturi de la una sau mai multe instituţii de credit, în valoare totală de 325 milioane euro, în vederea acoperirii unei părţi din preţul tranzacţiei de achiziţie, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti la vremea respectivă.

Consiliul de Administraţie al companiei a avizat recent achiziţia tuturor acţiunilor emise de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, care deţine 50% din proiectul Neptun Deep, şi încheierea contractului de vânzare – cumpărare, preţul de achiziţie stabilit fiind de 1,060 miliarde dolari şi putând fi ajustat pozitiv cu cel mult 10 milioane dolari.

 

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.