Acasă » Petrol și Gaze » Romgaz obține un credit de 325 mil. euro de la Raiffeisen pentru achiziția Neptun Deep

Romgaz obține un credit de 325 mil. euro de la Raiffeisen pentru achiziția Neptun Deep

Energynomics

Romgaz a semnat un acord de finanțare în valoare de 325 milioane euro cu Raiffeisen Bank, pentru finanțarea parțială a achiziției acțiunilor EMEPRL, entitate care deține 50% din drepturile și obligațiile aferente perimetrului Neptun Deep, a anunțat compania.

”Romgaz va utiliza împrumutul pentru a finanța parțial prețul de achiziție care se va plăti pentru toate acțiunile emise de Exxon Mobile Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), care deține 50% din drepturile și obligațiile aferente perimetrului Neptun Deep. Facilitatea de împrumut în valoare de 325 milioane EUR are o perioadă de scadență de cinci ani și este corelată cu performanța financiară generală a Romgaz. Facilitatea, în care Raiffeisen Bank acționează în calitate de creditor, oferă Romgaz finanțarea pentru planul său de dezvoltare a resurselor, acoperind o parte a prețului de achiziție a tuturor acțiunilor emise de EMEPRL”, se arată în comunicatul companiei.

„Semnarea acestui acord de finanțare este necesar realizării unui obiectiv important asumat în Strategia Romgaz de dezvoltare pentru perioada 2021-2030, respectiv pentru finalizarea achiziției acțiunilor EMEPRL care deține 50% din drepturile și obligațiile aferente perimetrului Neptun Deep. Este un prim pas care dovedește determinarea noastră de a menține Romgaz drept cel mai important jucător pe piața de gaze din România și a ne poziționa strategic în contextul actual geopolitic. Dezvoltarea și exploatarea, cât mai curând posibil, a zăcămintelor cu potențial comercial din perimetrul Neptun Deep vor asigura adăugarea la producția de gaze naturale a României a unor volume considerabile care vor susține, fără doar și poate, securitatea în aprovizionarea cu gaze naturale a țării”, a declarat Directorul General al Romgaz, Aristotel Jude.

„Cooperarea cu partenerii financiari vizează asigurarea finanțării competitive a achiziției acțiunilor EMEPRL, obiectiv strategic de investiții Romgaz, menit să contribuie în mod real la consolidarea securității energetice. Acest acord constituie prima etapă de finanțare necesară Romgaz în contextul proiectului Neptun Deep, urmând ca după finalizarea tranzacției de achiziție a acțiunilor EMEPRL să demarăm formalitățile asigurării viitoarelor finanțări necesare grupului Romgaz pentru dezvoltarea proiectului Neptun Deep”, a completat Directorul Economic al Romgaz, Răzvan Popescu.

„Acordul de finanțare în valoare de 325 milioane euro la care am ajuns cu Romgaz este un exemplu pentru angajamentul nostru de a susține procesul de tranziție spre o economie mai verde, permițând companiilor să-și implementeze strategiile lor sustenabile,” a spus Cătălin Cepişcă, Senior Director, Raiffeisen Bank.

„Tranziția către un sistem energetic cu emisii zero net este posibilă cu campioni puternici din domeniul energiei, precum Romgaz, care asigură de-a lungul procesului siguranța furnizării în regiune. Suntem încântați să fim principala bancă de finanțare a companiei și considerăm că această facilitate semnificativă este o indicație clară a sprijinului nostru pentru sectorul energetic”, a conchis el.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.