Acasă » Petrol și Gaze » Romgaz a introdus în producţie noi sonde în urma unei investiții de 31 mil. lei

Romgaz a introdus în producţie noi sonde în urma unei investiții de 31 mil. lei

4 iunie 2022
Petrol și Gaze
energynomics

Romgaz a pus în funcţiune staţia de uscare Coşereni, fiind introduse în producţie trei noi sonde, iar, până în trimestrul I al anului viitor, cel puţin şase alte sonde vor deveni operaționale, se arată într-un comunicat al ministrului Energiei, Virgil Popescu.

“Investim în modernizare pentru a putea duce la îndeplinire dezideratul de a fi o ţară independentă energetic. Aş dori să îi felicit pe cei de la Romgaz pentru că astăzi au pus în funcţiune staţia de uscare Coşereni, fiind introduse în producţie 3 sonde”, susține Popescu.

”Este vorba despre o investiţie de 31 milioane de lei care generează un aport suplimentar de gaze naturale de 230.000 metri cubi/zi. Începând de astăzi gazele naturale sunt livrate în SNT prin panoul Coşereni. De asemenea, până în trimestrul I al anului viitor, Romgaz va mai introduce în producţie, în zona Snagov, cel puţin 6 sonde, care vor aduce un aport suplimentar de gaze naturale de aproximativ 600.000 metri cubi”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de socializare a ministrului Virgil Popescu.

El a subliniat că, din 2021 până în prezent, Romgaz a pus în producţie 14 noi sonde de exploatare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.