Acasă » Electricitate » Romelectro și Hidroconstrucția intră în insolvență

Romelectro și Hidroconstrucția intră în insolvență

18 ianuarie 2022
Distribuţie
Energynomics

Atât Romelectro SA, cât și Hidroconstrucția au cerut să intre în insolvență, conform dosarelor înregistrate în ultimele luni la Tribunalul București.

În 2020, Romelectro a înregistrat o cifră de afaceri de 201 milioane de lei și o pierdere de 8,13 milioane de lei.

Romelectro are o experienţă de peste 50 de ani pe piaţa locală şi internaţională, fiind unul dintre cei mai importanţi EPC contractori din România, acoperind prin intermediul proiectelor sale întregul lanţ al energiei: de la producerea la transportul, distribuţia şi furnizarea de energie electrică.

Romelectro a fost implicată în construcția centralei Romgaz de la Iernut, care încă nu a fost finalizată, deși termenul era 2019.

Hidroconstrucția a decis restructurarea operațională și financiară a societății pentru perioada imediat următoare în vederea protejării propriilor salariați și a partenerilor contractuali, conform financialintelligence.ro. În acest sens, Societatea a sesizat Tribunalul București in data de 13.12.2021, cu o cerere având ca obiect reorganizarea societății în cadrul procedurii insolvenței, potrivit unui comunicat de presă. Compania a fost afectată de o serie de factori, printre care și problemele legislative din sfera amenajărilor hidroenergetice, lipsa forței de muncă, criza generată de pandemie și deficitul de lichidități.

”În momentul de față, Hidroconstrucția SA are în derulare un număr important de proiecte în țară și în străinătate și urmărește ca, sub beneficiile prevăzute de legea insolvenței și cu suportul partenerilor contractuali, inclusiv al băncilor finanțatoare, să-și reorganizeze activitatea”, susține compania.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.