Acasă » Interes general » Roland Busch: Crește reticența investitorilor vizavi de China, pe fondul tensiunilor între Washington şi Beijing

Roland Busch: Crește reticența investitorilor vizavi de China, pe fondul tensiunilor între Washington şi Beijing

11 august 2023
Interes general
energynomics

Grupul german de inginerie şi tehnologie Siemens a constatat o modificare a comportamentului de investiții cu privire la China în rândul unor clienți, pe fondul creşterii tensiunilor între Washington şi Beijing, a declarat joi directorul general Roland Busch, transmite Reuters.

Potrivit şefului Siemens, un gigant industrial cu 311.000 de angajați şi ale cărui decizii sunt văzute ca un indicator al stării de sănătate a sectorului industrial global, clienții sunt din ce în ce mai interesați să îşi construiască noile facilități în altă parte decât China, conform Agerpres.

Tensiunile dintre autoritățile de la Washington şi Beijing au crescut după ce miercuri administrația Biden a anunțat noi restricții cu privire la investițiile tehnologice americane în China.

„Nu vedem că clienții noştri pleacă din China. Dimpotrivă, vedem cum clienții noştri, locali şi internaționali, au încredere în piața chineză şi rămân acolo”, le-a spus Roland Busch jurnaliştilor. „Fac noi investiții în China? Aici vedem un trend conform căruia ar merge mai degrabă în alte locuri, pentru a-şi diversifica operațiunile şi a-şi îmbunătăți reziliența”, a adăugat Roland Busch.

Chiar dacă Siemens investeşte în continuare în China, care este a treia mare piață a sa, compania germană cheltuie mai mult şi în alte părți din Asia, în SUA şi în Europa.

Totuşi, este mult prea devreme de spus care va fi impactul noilor măsuri anunțate de SUA, a apreciat Busch, adăugând că grupul german urmăreşte cu atenție evoluțiile. „Nu vedem un impact direct asupra Siemens pentru că domeniile vizate nu ne afectează cu adevărat pe noi. Are legătură mai mult cu tehnologia de vârf, semiconductori şi lucruri de genul acesta. Sperăm că declarațiile administrației americane sunt în continuare valabile. Ei au vorbit de ridicarea unui gard îngust dar foarte înalt. Deci ar urma să fie foarte selectivi cu privire la tehnologiile pe care le au în vedere”, a spus Roland Busch.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *