Acasă » Interes general » Ciolacu: Noul plan REPowerEu va fi axat pe programe dedicate direct românilor

Ciolacu: Noul plan REPowerEu va fi axat pe programe dedicate direct românilor

11 august 2023
Industrie
energynomics

Noul plan „REPowerEu”, în valoare totală de 1,4 miliarde de euro, pe care Guvernul îl va trimite la Comisia Europeană până la sfârşitul lunii august va fi axat pe programe dedicate direct românilor, 600 de milioane de euro urmând să fie alocați pentru achiziții de panouri solare şi baterii pentru stocarea energiei, iar alte 500 de milioane de euro pentru eficientizarea energetică a locuințelor, a anunțat, joi, prim-ministrul Marcel Ciolacu.

„1,1 miliarde de euro pentru români pentru panouri fotovoltaice şi eficientizarea energetică a locuințelor! Noul plan „REPowerEu”, în valoare totală de 1,4 miliarde de euro, pe care îl vom trimite la Comisia Europeană până la sfârşitul lunii august va fi axat pe programe dedicate direct românilor! Concret, vor fi peste 600 de milioane de euro pentru achiziții de panouri solare şi baterii pentru stocare a energiei. Aproximativ 60 de mii de gospodării vor putea accesa acest program, iar valoarea fiecărui grant va fi de aproximativ 10 mii de euro cumulat. În paralel, alții 500 de milioane de euro vor merge pentru amenajarea locuințelor în vederea reducerii consumului de energie şi implicit a facturilor cu până la 30%. Iar o pondere semnificativă dintre aceşti bani va fi alocată țintit către populația vulnerabilă şi cei din mediul rural”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Premierul şi-a exprimat convingerea că ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene va obține la Bruxelles aprobarea planului asumat de România.

„Asta înseamnă să faci un plan în care să ții cont de necesitățile oamenilor şi nu de interese personale sau de grup aşa cum s-a întâmplat în trecut atunci când acest plan a fost respins de Comisie! Şi am încredere că ministrul Fondurilor Europene  va obține la Bruxelles ceea ce trebuie pentru români şi pentru România”, a transmis Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *