Verbund a cumpărat de la OMV pachetul majoritar în cadrul Gas Connect Austria

0

OMV, companie internațională integrată de petrol, gaze și produse chimice cu sediul la Viena și Verbund, cea mai mare companie de electricitate din Austria și unul dintre cei mai mari producători de energie hidroenergetică din Europa, au semnat achiziția de către Verbund a participației OMV de 51% în cadrul Gas Connect Austria.

Prețul de achiziție convenit pentru participația OMV de 51% în cadrul Gas Connect Austria GmbH se ridică la 271 milioane EUR, mai puțin plata dividendelor pentru anul 2020 – totalizând aproximativ 33 milioane EUR (pentru pachetul OMV de 51%). În plus, Verbund își asumă obligațiile restante ale Gas Connect Austria GmbH față de OMV de aproximativ 212 milioane EUR. Conform contractului de achiziție, Verbund a plătit aproximativ 451 milioane EUR către OMV.

Iar OMV a decontat o datorie de fond de numerar către o filială a Gas Connect Austria în valoare de aproximativ 7 milioane EUR.

Această tranzacție reduce datoriile OMV cu aproximativ 592 milioane EUR, fapt ce va avea un impact pozitiv asupra poziției financiare a companiei. În plus, Verbund și-a asumat pasivele restante ale Gas Connect Austria GmbH față de OMV.

OMV își urmărește astfel strategia de a renunța la activitatea de transport reglementat de gaze și de a se angaja într-un management proactiv al portofoliului pentru a-și continua cursul de creștere profitabilă, susține compania.

Tradingul și stocarea gazelor rămân părți importante ale portofoliului OMV.

Share.

Lasă un comentariu