Acasă » Evenimente » Reușite extraordinare – candidaturile anului 2020 la Energynomics Awards

Reușite extraordinare – candidaturile anului 2020 la Energynomics Awards

2 decembrie 2020
Evenimente
energynomics

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2020 la premiile Energynomics, cu secțiunea Reușite extraordinare. Numai unul dintre proiectele înscrise în competiție va fi recompensat în cadrul Galei din 3 decembrie, dar fiecare dintre ele merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulțumim tuturor companiilor și personalităților care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice românești în 2020 prin reușitele sale!

CIS GAZ – pentru contribuția la dezvoltarea durabilă a infrastructurii de transport de gaze naturale din România

În 2020, CIS GAZ a contribuit la execuția a trei tronsoane de conducte cu impact considerabil în dezvoltarea economiei naționale și a celei din Republica Moldova prin îmbunătățirea aprovizionării cu gaze naturale a populației și companiilor din zonele respective. 1. A finalizat lucrările din cadrul proiectului de extindere a interconectorului Iași–Ungheni–Chișinău (Faza II, LOT I și LOT II ) – 63 de km. 2. A executat conducta de transport gaze naturale DN500 Craiova-Segarcea-Calafat 39,292 km – Reconsiderare Traseu conducta tronson Craiova – Segarcea, beneficiar SNTGN Transgaz SA. 3. A demarat lucrările la execuția conductei de transport gaze naturale DN700 Onești – Gherăești – Lețcani (LOT 1 și LOT 2) – (DN 700 x 165 km, Pn 55 bar și două stații de comprimare gaze naturale la Onești și Gherăești, cu o capacitate de transport de 1,5 – 2,2 mld mc/an.)

Enevo Group – pentru construcția la cheie a stației electrice 132kV –zona de operare comună, Kuweit-Arabia Saudită

Urmare a unor eforturi intense, atât umane, cât și financiare, ENEVO Group, companie cu capital românesc 100%, a reușit extinderea pe alte piețe, fiind este una dintre puținele companii est-europene specializată în lucrări electrice și automatizări calificate la clienți importanți precum Saudi Electricity Company sau Aramco. Acesta este unul dintre puținele proiecte de export în domeniul ingineriei electrice realizate de companii românești în ultimii ani, reprezentând o reușită deosebită atât din punct de vedere comercial, cât și din punct de vedere al finanțării (structurată cu bănci românești).

Valoarea proiectului depășește 12 milioane de dolari. Noua stație electrică va alimenta operațiunile offshore pe o arie de aproximativ 7.000 de km pătrați în zona partiționată dintre statul Kuweit și Regatul Arabiei Saudite.

MOL România – pentru cooperarea unică în cadrul proiectului NEXT-E

În România, MOL investește din 2017 în construcția unei infrastructuri de încărcare a vehiculelor electrice sub marca MOL Plugee. Pe lângă investițiile directe, începând din 2018, MOL face parte și din NEXT-E, un proiect unic al cărui scop este de a crea prima rețea de încărcare a mașinilor electrice interoperabilă și nediscriminatorie, ca alternativă viabilă la vehiculele cu motoare cu ardere internă.

Consorțiul NEXT-E este format din companiile din grupul MOL (reprezentate de filiale în toate cele 6 de țări participante), E.ON Group (Západoslovenská energetika în Slovacia, E.ON Cehia, E.ON Ungaria, E.ON România), Hrvatska elektroprivreda în Croația, PETROL (în Slovenia și Croația), precum și Nissan și BMW.

În prezent, serviciile de încărcare pentru vehicule electrice sunt disponibile la 23 stații MOL România, în București, Arad, Sibiu, Mureș, Alba, Ilfov, Dâmbovița, Iași, Argeș, Harghita, Neamț, Vâlcea, Constanța și Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *