Meyer (FP): Pentru ca listarea Hidroelectrica să aibă loc este necesară revocarea Legii 173

0

Listarea Hidroelectrica presupune câteva etape cheie care trebuie urmate, dar în primul rând trebuie să aibă loc revocarea Legii 173/2020, care interzice înstrăinarea participaţiilor statului, a declarat, miercuri, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments Romania and Portfolio Manager Fondul Proprietatea.

“Există câteva etape cheie care trebuie urmate. În primul rând, revocarea Legii 173 care interzice înstrăinarea participaţiilor statului. Hidroelectrica are doi acţionari reprezentaţi de Ministerul Energiei ca acţionar majoritar şi de Fondul Proprietatea ca acţionar minoritar. Procesul de listare va fi condus de Hidroelectrica susţinută de acţionari. Există sprijin din partea tuturor părţilor implicate pentru listare. Primii paşi care au fost luaţi au fost numirea unui consilier juridic şi a unui consultant pentru piaţa de capital, care vor ajuta la structurarea viitoare a ofertei publice iniţiale.

Următoarea etapă ar fi numirea băncilor de investiţii, structurarea IPO-ului şi execuţia. În ceea ce priveşte potenţiali investitori în Hidroelectrica, cred că puteţi conta pe mulţi dintre acţionarii Fondului Proprietatea, fondurile de pensii din România, dar şi pe acţionarii internaţionali”, a spus Johan Meyer, potrivit Agerpers.

De asemenea, el a precizat că există încă un discount semnificativ care se aplică în evaluările entităţilor nelistate, cum ar fi Hidroelectrica, ceea ce înseamnă că valoarea pentru Fondul Proprietatea continuă să fie considerabil mai mare decât cea pe care o vedem în cifre.

Share.

Lasă un comentariu