Acasă » Electricitate » Concurenţa lansează două investigaţii pe piaţa de electricitate, în contextul liberalizării preţurilor

Concurenţa lansează două investigaţii pe piaţa de electricitate, în contextul liberalizării preţurilor

29 aprilie 2021
Electricitate
Energynomics

Consiliul Concurenţei monitorizează cu atenţie piaţa de electricitate, în contextul liberalizării preţurilor, şi are deja două investigaţii în derulare pe această temă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.

„Încă de la începutul procesului de liberalizare, ne-am implicat, alături de Ministerul Energiei, de ANRE, în demersul de a identifica cele mai bune soluţii în favoarea consumatorilor, în special a celor casnici. Analizăm cu atenţie ce se întâmplă pe piaţă. Avem deja două investigaţii în derulare şi vom folosi toate pârghiile legale pentru a descuraja orice comportament incorect, deoarece poate submina întregul proces de liberalizare”, a precizat Chiriţoiu.

Declarația a survenit în contextul în care Ministrul Energiei a anunțat suspectează o înţelegere ilegală de tip cartel între furnizorii de energie, întrucât aceştia nu au achiziţionat electricitatea pentru populaţie la cele mai mici costuri posibile.

Ministrul Virgil Popescu a arătat că preţurile încă nu s-au aşezat în piaţă după liberalizarea din ianuarie, iar furnizorii mizau pe faptul că autorităţile vor reveni la preţurile reglementate şi nu au achiziţionat energia pentru semestrul al doilea al anului.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *