Explozie la o instalaţie de la Rafinăria Petromidia, Planul Roşu de Intervenţie – activat

0

O explozie urmată de incendiu s-a produs vineri la o instalaţie de la Rafinăria Petromidia din Năvodari în urma căreia a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Localnicii au fost alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum, conform Agerpres.

Trei persoane au fost rănite în urma exploziei, două dintre ele suferind arsuri, arată bilanţul actualizat al evenimentului comunicat de IGSU.

Potrivit Rompetrol, incendiul se manifestă la o instalaţie de transport petrolier, iar în acest moment salvatorii acţionează pentru închiderea robineţilor şi întreruperea alimentării cu combustibil.

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a declarat, vineri, că în continuare există pericol de explozie la Rafinăria Petromidia, iar impactul acestui incident asupra mediului poate fi unul major.

“Am fost informat că acum câteva minute a avut loc o explozie majoră la Petromidia Năvodari. Situaţia este gravă. (…) Accesul este restricţionat, limitat, nici comisarii Gărzii de Mediu nu au acces în zonă. Există în continuare pericol de explozie. (…) Din păcate, din primele informaţii, există şi victime, dar evaluarea situaţiei este în responsabilitatea ISU (…). Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări făcute de ANM, norul de fum se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare. Avem la faţa locului laborator mobil pentru a monitoriza calitatea aerului”, a spus ministrul, la Bistriţa.

Share.

Lasă un comentariu