Coaliția pentru Hidrogen Regenerabil vrea ca Europa să devină lider în domeniu

0

Coaliția pentru Hidrogen Regenerabil, lansată în noiembrie anul trecut, a câștigat sprijinul celor mai inovatoare și ambițioase companii din întregul lanț energetic. Astăzi, lansează Carta politică a Coaliției pentru integrarea hidrogenului regenerabil în Europa și pentru a plasa continentul în fruntea cursei mondiale pentru soluții ecologice.

Carta politică a Coaliției stabilește fundamentele politice esențiale pentru a permite extinderea și absorbția pe piață a hidrogenului regenerabil produs prin electroliză și electricitate regenerabilă.

„Hidrogenul regenerabil va avea un rol cheie într-un sistem energetic durabil, eficient și modern al UE. Oferă o oportunitate importantă pentru Europa de a stimula redresarea ecologică, de a crea locuri de muncă și de a fi liderul mondial în tehnologiile de energie curată. Anul trecut, Comisia și-a lansat ambițioasa strategie privind hidrogenul și sunt foarte fericit să văd că sectorul privat ia măsuri. Trebuie să stimulăm toate verigile din lanțul valoric european al hidrogenului și tocmai acest lucru și-a propus Coaliția pentru Hidrogen Regenerabil prin carta publicată astăzi”, a spus Comisarul pentru energie Kadri Simson.

„Europa s-a angajat să-și decarbonizeze sistemul energetic. Electricitatea regenerabilă joacă un rol important. Dar unele sectoare nu pot fi electrificate. Pentru acestea, hidrogenul regenerabil este veriga lipsă. Energia eoliană reprezintă deja 16% din energia electrică a Europei. Dar Europa va avea nevoie de mai multe parcuri eoliene pentru a satisface cererea de energie electrică regenerabilă și pentru a-și îndeplini aspirațiile de a fi lider mondial în tehnologia și soluțiile de hidrogen regenerabil”, a declarat Giles Dickson, CEO al WindEurope.

„Atingerea obiectivelor acordului european necesită implementarea de proiecte de energie regenerabilă pe întregul continent. Fiind cea mai rentabilă tehnologie energetică din istorie, energia solară este gata să contribuie la această țintă ambițioasă. Cu toate acestea, atingerea decarbonizării complete a Europei necesită hidrogen regenerabil pentru a completa electrificarea directă. Pentru a sprijini locurile de muncă și hidrogenul pe bază de energie regenerabilă avem nevoie ca rețele electrice din UE să fie mai puternice și să existe proceduri de autorizare standardizate. Acest lucru va permite Europei să-și mențină titlul de lider mondial în această tehnologie a viitorului”, a spus Walburga Hemetsberger, CEO al SolarPower Europe.

Coaliția pentru Hidrogen Regenerabil invită toate întreprinderile inovatoare și ambițioase cu idei asemănătoare, de la furnizori de energie și tehnologie, start-up-uri, antreprenori și până la participanți din sectoarele relevante, angajate în atingerea neutralității climatice până în 2050, să semneze Carta politică și să adere la Coaliție pentru a construi industria hidrogenului regenerabil din Europa.

Share.

Lasă un comentariu