CE Hunedoara închide Mintia pentru 12 zile, acuză infrastructura feroviară deficitară

1

Termocentrala Mintia va fi închisă timp de 12 zile, în perioada 23 august – 3 septembrie. Conducerea Complexului Energetic Hunedoara spune că termocentrala se opreşte pentru lucrări, în timp ce sindicaliştii susţin că nu este cărbune. Este cea mai lungă oprire de după 1997.

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, că Termocentrala Mintia se va închide în perioada 23 august- 3 septembrie, pentru lucrări de întreţinere.

„În perioada 23 august- 3 septembrie, Termocentrala Mintia va fi oprită pentru revizii, reparaţii de vară, altfel putem să avem probleme pentru iarnă, atât pe parte termică, cât şi pe partea electrică, tot ce cuprinde revizii, de cazane. Trebuie să facem un program de revizii, că altfel nu se poate. Am tot avut probleme cu cazane şi am hotărât să facem un program de revizie şi reparaţii. După aceea o să intrăm în program normal”, a declarat, pentru Mediafax, Samuel Dioane, directorul CEH.

El a recunoscut că oprirea termocentralei în această perioadă are „un pic de legătură” cu blocarea traficului feroviar în zona Simeria, dar susţine că există suficient cărbune. De cealaltă parte, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, susţine că Termocentrala Mintia se confruntă cu lipsa cărbunelui.

Potrivit acestuia, traficul feroviar va fi blocat în zona Simeria, astfel că nu se poate aduce cărbune.

Share.

1 Comment

Lasă un comentariu