Acasă » Electricitate » Calotă, ANRE: Încălzirea urbană, cea mai mare problemă a eficienței energetice

Calotă, ANRE: Încălzirea urbană, cea mai mare problemă a eficienței energetice

9 iunie 2015
Electricitate
Bogdan Tudorache

Încălzirea urbană poate fi considerată cea mai critică dintre problemele energetice ale momentului, a declarat vicepreședintele Agenției Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Emil Calotă, conform Agerpres.

„Din nefericire, în ciuda faptului că anumite state membre, de exemplu Finlanda sau Austria, dezvoltă sisteme noi de încălzire în sistem centralizat la nivel urban, România, în ciuda faptului că are această infrastructură, nu a tratat cu atenție acest aspect până acum și, la nivel de Autoritate, considerăm că încălzirea urbană poate fi considerată cea mai critică dintre problemele energetice ale momentului”, a spus Calotă.

El a precizat că o altă problemă în România este lipsa de consecvență în promovarea programelor naționale de eficiență energetică.

„O altă problemă este o lipsă istorică de continuitate, de consecvență în promovarea programelor naționale de eficiență energetică și nerezolvarea unor chestiuni care trenează de ani și ani. Ar trebui să fie în acest moment mult mai bine considerate programele de reabilitare a locuințelor multi-etajate, piața de servicii energetice”, a mai afirmat oficialul ANRE.

Potrivit acestuia, ANRE va declanșa, începând cu sfârșitul acestui an, sub auspiciile Academiei Române, o campanie națională dedicată eficienței energetice, informării și educării consumatorului final din România în vederea economiilor de energie și a reducerii consumului final.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *