Acțiunile Chimcomplex Borzeşti avansează rapid pe fondul rezultatelor remarcabile

0

Acţiunile Chimcomplex Borzeşti, companie care deţine platformele Oltchim (Vâlcea) şi Borzeşti, au înregistrat vineri după amiază un avans de 23,3%, pe fondul unor tranzacţii de 59.730 de lei, emitentul ajungând la peste 820 de milioane de lei capitalizare, potrivit calculelor realizate de ZF. Luni compania a mai câștigat încă circa 18%, pe baza datelor analizate de energynomics.ro, așa încât creșterea acestora la BVB, de la începutul anului, a fost de circa 60%.

Avansul acţiunilor din sesiunea de vineri vine ca urmare a rezultatelor financiare aferente anului 2020 pe care compania le-a raportat, respectiv un profit net de circa 95 mil. lei şi o EBITDA de 257 mil. lei, reprezentând 22% din cifra de afaceri.

„Chimcomplex şi-a atins toate obiectivele, inclusiv cele financiare, dar calea a fost foarte diferită de modul în care am planificat-o. 2020 a fost un an de transformare. Am întreprins acţiuni decisive şi am demonstrat multă rezistenţă. În acelaşi timp ne-am concentrat atenţia pe încurajarea angajaţilor, focus pe nevoile clienţilor şi sprijin pentru comunităţile noastre. Am închis anul cu un bilanţ mai puternic, gata să ne accelereze strategia şi să realizăm planuri îndrăzneţe de viitor,” a declarat Tivadar Runtag, CEO al Chimcomplex, într-un comunicat remis BVB.

Anul trecut, platformele de la Rm. Vâlcea şi Borzeşti au lucrat fără întrerupere tot anul, la volume de producţie istorice.

„Deşi aproape toată industria Europei s-a închis începând cu luna aprilie, pentru câteva luni, noi am continuat activitatea. Aceasta a făcut diferenţa faţă de rezultatele competitorilor. A fost o perioadă dificilă dar compania s-a adaptat rapid şi a luat decizii strategice ce au dus la rezultatele foarte bune de astăzi.”

De asemenea, rezultatele din 2020 şi evoluţia previzionată pentru anul 2021 a permis companiei să reducă împrumuturile contractate pentru tranzacţia Oltchim la 110 mil. de euro. În decembrie 2018, compania a contractat de pe piaţa financiară londoneză un împrumut de 164 Milioane de euro, ceea ce înseamnă că în doi ani a rambursat către finanţatori credite în valoare de 54 de milioane de euro din soldul iniţial.

Share.

Lasă un comentariu