Acasă » Interes general » Concurența analizează tranzacția prin care OMV Petrom achiziționează 50% din Electrocentrale Borzești

Concurența analizează tranzacția prin care OMV Petrom achiziționează 50% din Electrocentrale Borzești

8 februarie 2024
Interes general
energynomics

Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care OMV Petrom intenționează să achiziționeze de la RNV Infrastructure 50% din părțile sociale ale Electrocentrale Borzești.

OMV Petrom SA și RNV Infrastructure SRL intenționează să dețină împreună Electrocentrale Borzești și companiile deținute de aceasta, respectiv Hoopeks International, Green Labs Advertising, Union Wind, Borzești Wind și Borzești Power.

La ora actuală, Electrocentrale Borzești este deținută de RNV Infrastructure.

Electrocentrale Borzești produce energie electrică. Companiile deținute integral de Electrocentrale Borzești urmăresc dezvoltarea mai multor capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile, respectiv patru parcuri eoliene și un parc fotovoltaic, ce vor fi construite în zona de nord-est a României.

RNV Infrastructure face parte din Grupul Renovatio, grup activ prin intermediul mai multor companii din România în dezvoltarea, generarea, comercializarea, furnizarea și gestionarea activelor în domeniul energiei regenerabile.

Grupul OMV Petrom desfășoară activități de explorare și producție de țiței și gaze naturale, rafinare și distribuție de carburanți, generare de energie electrică, precum și comercializare de gaze naturale și energie electrică.

Un comentariu la „Concurența analizează tranzacția prin care OMV Petrom achiziționează 50% din Electrocentrale Borzești”

  1. Alin Mituta – europarlamentar Reper a declarat ca ‘ Am vorbit astăzi la The 5G Conference, organizată la Bruxelles de către Forum Europe, despre prioritățile mele pe Actul privind infrastructura gigabit pe care sunt negociatorul Parlamentului European. Scăderea substanțială și eliminarea treptată a tarifelor suplimentare pentru apelurile între statele membre UE. Ar trebui să nu existe nicio diferență de cost între apelurile pe care le facem în țară versus cele pe care le facem către alte țări UE. Acces la internet de mare viteză: dezvoltarea rapidă a rețelei 5G și de fibră optică și conectarea zonelor rurale și izolate.Săptămâna viitoare avem ultimele negocieri. Vă țin la curent. ‘. Intra pe noul meu blog de analiza a alegerilor europarlamentare https://europarlamentare2024.wordpress.com/ pentru a urmari analiza completa a alegerilor europarlamentare de anul acesta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *