ACEA: UE ar trebui să-și fixeze o țintă de 1 mil. de staţii de încărcare electrice în 2024

0

Uniunea Europeană ar trebui să îşi fixeze ca obiectiv instalarea unui milion de staţii publice de încărcare a automobilelor electrice în 2024 şi a trei milioane până în 2029, în ideea de a da consumatorilor încrederea necesară pentru a face trecerea la noua tehnologie, a anunţat Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmite Reuters.

Într-o scrisoare comună, alături de mai multe asociaţii ale consumatorilor şi organizaţii pentru transport sustenabile, ACEA a cerut Bruxelles-ului să fixeze ţinte ambiţioase pentru fiecare ţară, în ceea ce priveşte dezvoltarea reţelei de puncte de încărcare a vehiculelor electrice.

“Stabilirea acestor ţinte va trimite un semnal puternic consumatorilor că numărul staţiilor publice de încărcare va continua să ţină pasul cu creşterea explozivă a vânzărilor de vehicule electrice în Europa. De asemenea, ar oferi o certitudine industriei auto dar şi operatorilor de reţea, operatorilor de infrastructură de încărcare şi companiilor de transport”, se arată în scrisoarea citată de Agerpres.

Eextinderea reţelei de staţii publice de încărcare, care să se adauge punctelor de încărcare de acasă sau de la locul de muncă este mult mai lentă şi în plus există diferite tarife şi metode de plată. Datele publicate de industria auto arată că, anul trecut, în Uniunea Europeană erau 224.538 de staţii publice de încărcare a automobilelor electrice.

În plus, în scrisoarea semnată de ACEA, Transport & Environment (T&E) şi European Consumer Organisation (BEUC), Comisia Europeană este îndemnată să stabilească şi o ţintă de aproximativ 1.000 staţii de încărcare cu hidrogen în 2029.

Share.

Lasă un comentariu