Acasă » Electricitate » Ringhel atrage peste 500.000 de euro de la investitori prin intermediul platformei SeedBlink

Ringhel atrage peste 500.000 de euro de la investitori prin intermediul platformei SeedBlink

16 iulie 2020
Digitalizare
energynomics

Ringhel, unul dintre principalii parteneri locali în domeniul digitalizării energiei, a strâns în două zile 500.000 de euro de la investitori, prin intermediul platformei SeedBlink. Inițial, Ringhel își propusese să atragă o finanțare de 400.000 de euro, pe durata unei campanii de 30 de zile, dar interesul fiind mare din partea investitorilor, compania a decis să facă supra subscriere, astfel încât cât mai mulți investitori să aibă posibilitatea să adere la acest proiect. Cel mai probabil campania va fi închisă duminică și sunt șanse foarte mari ca suma atrasă să depășească 600.000 de euro. Banii vor fi utilizați pentru accelerarea dezvoltării noii tehnologiei PROCESIO, inclusiv lansarea și promovarea internațională.

Cei 500.000 de euro (7,69% din acțiuni) atrași de la investitori ridică valoarea de piață a Ringhel la 6,5 milioane de euro. Succesul în atragerea de noi investiții va permite Ringhel să dezvolte platforma SaaS PROCESIO care va permite oricărui angajat, din orice companie, cu cunoștințe minime sau chiar fără abilități de programare să asambleze componente software ready-made, pentru a crea aplicații noi care să ajute la eficientizarea activității individuale, la nivel de departament sau chiar organizație. „Altfel spus, oricine are nevoie de o aplicație poate să își creeze propriul produs software. Scopul acestei tehnologii este ca oamenii de business să își poată proiecta propriile fluxuri de business, fără să fie nevoie sa scrie cod, reducând astfel presiunea pe departamentul IT”, ne-a declarat Mihai Dârzan, CEO, Ringhel.

“Dorim să realizăm un proiect pilot înainte de a ne lansa comercial în martie 2021; după lansare, este programată o rundă din seria A, până la sfârșitul anului 2021. Avem o concurență solidă, dar credem că prin depășirea ecartului dintre tehnologia no-code și tehnologia low-code, prin utilizarea cunoștințelor noastre de piață și a poziției unice în industria energetică, vom putea deveni un jucător relevant în cest domeniu și să creștem în afara industriei energetice”, mai spun reprezentanții companiei.

Ringhel s-a înființat în 2011, însă abia din 2014 a constatat o creștere a interesului companiilor de utilități pentru soluții software de digitalizare a activității. În prezent, 50% dintre furnizorii de energie electrică și 20% dintre furnizorii de gaze activi folosesc platforma GeFEE, un program informatic care oferă soluții de management al resurselor (ERP) și al relației cu clienții (CRM) companiilor de electricitate și gaze. În 2018, Ringhel și-a extins activitatea pe piața din Serbia și anunța obiectivul de a deveni una dintre primele opțiuni de ERP și CRM în Europa și în SUA pentru piețele de energie și gaze.

Astăzi, obiectivul Ringhel depășește granițele sectorului energetic și vizează o valoare de piață de 1 miliard de euro la sfârșitul anului 2027.

Etichete:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *