Acasă » Evenimente » Rezultate extraordinare – candidaturile anului 2018 la energynomics Awards

Rezultate extraordinare – candidaturile anului 2018 la energynomics Awards

22 noiembrie 2018
Evenimente
energynomics

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2018 la premiile energynomics.ro, cu secțiunea Rezultate extraordinare. Numai unul dintre proiectele de mai jos va fi recompensat în cadrul Galei din 5 decembrie, dar fiecare companie și toți oamenii implicați în aceste proiecte merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulțumim tuturor companiilor și personalităților care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice românești în 2018 prin reușitele sale!

CE Oltenia se plasează în rândul companiilor profitabile

Prin intermediul unui management eficient, adaptat la necesitățile de piață, CE Oltenia se plasează în rândul companiilor profitabile, după trei ani de pierderi.

Rezultatele financiare ale CE Oltenia au urmat, din 2017, o direcție puternic ascendentă, înregistrând o creștere de la -140 de milioane de lei, la +280 de milioane de lei. Rezultatele financiare se datorează creșterii vânzărilor de energie, a cifrei de afaceri cu peste 40% mai mare față de 2016, precum și a scăderii costurilor de producție ca urmare a deciziilor de management implementate. Toate acestea în condițiile respectării programului de investiții bugetat, achitării tuturor datoriilor către bugetul consolidat al statului, onorării tuturor plăților către băncile finanțatoare și furnizori, respectării termenelor de conformare pentru achiziția certificatelor de CO2.

CEZ România – Raportul de impact al Grupului

Bilanțul al angajamentelor pe care Grupul CEZ în România și le-a asumat în urmă cu mai bine de un deceniu include o analiză a amprentei lăsată în urma investițiilor și a activităților pe care companiile CEZ le-au desfășurat, cu impact asupra economiei și a societății românești în 12 ani de activitate.

În analiza realizată cu sprijinul consultanților Deloitte, prima din sectorul de electricitate din România, au fost calculați factori de multiplicare în economia reală, fie că este vorba despre valoarea adăugată generată, despre bunăstarea adusă în gospodării, despre locurile de muncă angrenate sau despre reducerea consumului de resurse naturale epuizabile. Rezultatele pot fi considerate de referință în domeniul economic dar și energetic, prin impactul adus societății.

Grupul Electrica – Programul record de investiții

Atât în anul 2017, cât și în 2018, Grupul Electrica a derulat cele mai ambițioase planuri de investiții din industrie, alocând sume record pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii la nivelul celor trei operatori de distribuție din portofoliu. În anul 2018, planul de investiții s-a axat pe trei piloni principali – reabilitarea și modernizarea rețelelor de distribuție, îmbunătățirea eficienței energetice și creșterea eficienței operaționale.

Valoarea planului de investiții pentru anul 2017 a fost de 736 milioane de lei, iar în 2018 este de 900 milioane de lei. Structura planului de investiții vizează și în 2018, cu precădere, lucrările de reabilitare și modernizare a rețelelor de distribuție pentru îmbunătățirea calității serviciului (40%), îmbunătățirea eficienței energetice și reducerea pierderilor (40%), precum și creșterea eficienței operaționale.

Enel – lider pe piața de furnizare de electricitate

Enel Energie și Enel Energie Muntenia – cele două companii de furnizare deținute de Grupul Enel în România – au devenit cei mai mari furnizori de electricitate din țară, după volumul de energie furnizat.

Finalizarea procesului de liberalizare a prețurilor a avut loc la sfârșitul anului trecut, dar eforturile Enel de atrage clienți pe piața concurențială au început încă de acum 2 ani. Eforturile comerciale susținute au făcut ca Enel Energie și Enel Energie Muntenia să își mărească portofoliul până la 3 milioane de clienți și să devină lideri din punct de vedere al volumelor furnizate:

  • Cotă de piață cumulată 21,07% la sfârșitul lunii august 2018
  • Cotă de piață cumulată de 19,57% pe piața concurențială de furnizare de electricitate

În luna iulie, cele două companii au anunțat atingerea unui număr de 1 milion de clienți casnici pe piața concurențială, de departe cel mai mare portofoliu pe această piață deținut de un furnizor din România.

Hidroelectrica – profitabilitate record

Rezultatele financiare deosebite obținute de Hidroelectrica în anul 2017 sunt susținute de creșterea profitabilității și în 2018. În 2017, cifra de afaceri de 3,25 miliarde de lei și 1,6 miliarde de lei profit net, realizat în condițiile unei EBITDA de 69%, au reprezentat rezultate financiare istorice pentru companie.

Rezultatele din 2018 arată că societatea a obținut peste 1,9 miliarde de lei profit la 9 luni, cu perspectiva de a depăși 2 miliarde de lei până la sfârșitul anului.

NIS Petrol – Cea mai amplă campanie de explorare petrolieră desfășurată în perimetre onshore concesionate în Runda a X-a

NIS Petrol a reușit să avanseze într-un ritm constant în îndeplinirea obligațiilor de explorare petrolieră prevăzute în cadrul Acordurilor de concesiune din Runda a X-a, în pofida a numeroase provocări care au fost întâmpinate în derularea operațiunilor petroliere, creând un model de bune practici și oportunități pentru celelalte companii din domeniu.

Campania de explorare petrolieră onshore desfășurată de NIS Petrol în județele Timiș și Bihor reprezintă cea mai amplă inițiativă de acest fel, desfășurată în perimetre petroliere concesionate în cadrul Rundei a X-a. Evoluțiile înregistrate în cadrul acestui proiect poziționează compania NIS Petrol în rândul unui grup restrâns de companii concesionare care au reușit să producă rezultate cuantificabile pe această zonă de activitate. Din punct de vedere operațional s-a reușit realizarea forajului la 3 sonde de explorare, achiziția de date seismice 3D pe o suprafață de 680 kilometri pătrați și de date seismice 2D pe o distanță de 200 kilometri liniari.

Ringhel – Record de cantități de energie electrică gestionate printr-o platformă software

Ringhel Team este prima companie românească care a reușit să dezvolte un sistem integrat pentru piețele de energie și gaze naturale din România. Prin sistemele sale gestionează peste 45% din energia electrică din România, iar sistemele Ringhel sunt accesate de peste 300.000 de utilizatori.

Prin sistemele Ringhel au fost facturate utilități de energie și gaze naturale în valoare de peste 3 miliarde de euro. În ultimul an, o cantitate de peste 22 TWh de energie electrică a fost gestionată prin suita Ringhel de aplicații software. În 2018, compania Ringhel și-a dezvoltat portofoliul de clienți cu nume importante din domeniu, inclusiv prin extinderea pe piața din Serbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *