Acasă » Electricitate » Republica Cehă va lansa noi licitații pentru cinci proiecte nucleare

Republica Cehă va lansa noi licitații pentru cinci proiecte nucleare

11 octombrie 2017
Electricitate
energynomics

CEZ, compania energetică deținută de statul ceh, a deschis și a întrerupt mai multe licitații pentru reactoare noi, în ultimul deceniu. Cu toate acestea, există un interes crescut pentru noua rundă de licitații anunțate anul viitor.

CEZ a oferit și a întrerupt cel puțin două licitații majore de până la 3 GW de energie nucleară. De asemenea, utilitatea a scos din joc Areva, în 2012, pe baza unor pretenții conform cărora oferta acestei firme nu a respectat cerințele de achiziție, potrivit theenergycollective.com.

Cu toate acestea, cel puțin șase firme par a fi interesate de proiectele noi, deoarece se așteaptă ca statulo ceh, prin CEZ, să revină în 2018 cu o nouă licitație pentru două noi unități la Dukovany (5 și 6), două la Temelin (3 și 4) și un nou bloc nuclear în Slovacia, la Bohunice. Fiecare dintre aceste unități va avea o capacitate de aproximativ 1.200 MW, destul de interesantă pentru părțile implicate.

Astfel, un total de 6 GW de capacitate nouă este proiectată, iar pentru aproximativ 5.000 USD / KW, proiectele ar putea ajunge la 30 de miliarde de dolari.

Ofertanții așteptați sunt EDF / Areva, Mitsubishi / Areva, Westinghouse, China General Nuclear, Rosatom și Korea Hydro Power Nuclear.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.