Acasă » Evenimente Trecute » Evenimente Trecute energynomics.ro » Reducere garantată de 10% a consumului de energie pentru clădiri (Energy Breakfast Club, 5 noi)

Reducere garantată de 10% a consumului de energie pentru clădiri (Energy Breakfast Club, 5 noi)

energynomics

Dalkia România, divizia de energie a Grupului Veolia, propune un amplu pachet de servicii menite să crească eficiența energetică a clădirilor din România. Oficialii companiei au prezentat programul Partenerg, în cadrul Energy Breakfast Club, organizat de energynomics.ro și desfășurat pe 5 noiembrie, la Palatul Cesianu Racoviță din București.

La întâlnire au participat aproape 50 de specialiști interesați de eficientizarea energetică a clădirilor, pentru reducerea consumurilor și optimizarea costurilor.

Dialogul a fost deschis de profesorul Aureliu Leca, director executiv al Asociației Române pentru promovarea eficienței energetice (ARPEE). Domnia sa a prezentat cadrul legislativ și planul de acțiune în domeniul clădirilor, precum și o analiză a măsurilor de reabilitare termică aplicate în mod curent. Una dintre concluzii a fost că ponderea unor măsuri în totalul investiției nu se regăsește în mod proporțional în economia de energie rezultată; de exemplu, termoizolarea pereților exteriori cu 8 cm polistiren și montarea ferestrelor cu geam termoizolant consumă peste 63% din investiție, dar sunt responsabile în final de mai puțin de 50% din reducerea consumului de energie. Operațiuni mai eficiente sunt, potrivit analizei, termoizolarea conductelor de distribuție încălzire și apă caldă menajeră din subsol (cu o pondere în investiție de 1,6% și o pondere în economie de energie de 8,5%) și introducerea de armături sanitare cu consum redus de apă și contorizare individuală pentru apa caldă (cu procentaje de 19,7%, respectiv 24%).

Descarcă prezentarea lui Aureliu Leca.

Lavinia Săniuță, Director General Veolia România a anunțat că sub sloganul Resourcing the world Veolia România acționează în trei direcții majore: energie, administrarea deșeurilor și apă. Prin cele șase societăți active în domeniul energiei și apei din București, Tulcea, Prahova și Iași, Veolia Energy are o forță de muncă de peste 3300 de oameni și o cifră de afaceri cumulată de 300 de milioane de euro. Grupul gestionează 1.000 de instalații și circa 3.000 GWh de combustibili, care produc circa 500 GWhth şi 1000 GWhe.

În România, Veolia deservește 2.000.000 de persoane și are 200.000 de clienți direcți, iar prin instalațiile sale a realizat reduceri de 9ktone de emisii de CO2.

Descarcă prezentarea Laviniei Săniuță.

La rândul său, Gilles Hild, Director Veolia Energy, Agenţia București Ilfov a expus conceptul de NegaWattOră, care se traduce într-o ofertă concretă din partea Veolia:

  • reducerea consumului de căldură cu minim 10-15%
  • reducerea consumului de electricitate cu minim 5-8%
  • reducerea consumului de apă cu minim 5 to 10%
  • o mai bună administrare a deșeurilor

Gilles Hild a subliniat faptul că abordarea Veolia ia în calcul tendințele manifeste în piață, în principal liberalizarea piețelor de electricitate și gaze, precum și modificările de reglementare, pentru a crește atractivitatea și competitivitatea clădirilor (de birouri, industriale și rezidențiale).

Descarcă prezentarea lui Gilles Hild.

Economii garantate

Adrian Sandu, Business Development Manager Veolia Energy București Ilfov a adus detalii suplimentare și câteva studii de caz din activitatea grupului în România și în Europa. Calculele realizate pentru zona marilor clădiri de birouri (peste 10.000 de metri pătrați) arată că cel mai bun potențial de reducere a costurilor vine din zona consumului de energie. Adrian Sandu a subliniat că, împotriva percepției comune, eficiența energetică poate fi obținută pe toate cele patru segmente ale fluxului de alimentare (designul clădirii, operarea, distribuția și producția), iar o abordare integrată, urmată de acțiuni pe termen mediu, poate conduce la reduceri medii de 10% ale consumului de energie, garantate prin contract. Veolia Energy desfășoară deja 4 contracte de eficiență energetică în România, prin care vine cu avantaje indisponibile printr-o abordare clasică: economii garantate, cele mai bune servicii furnizor, plan de acțiune, sistem bonus / malus aliniat cu indicatorii cheie de performanță agreați cu clientul, competențe tehnice garantate, abordare de tip mentenanță preventivă și menținerea certificărilor de calitate de tip LEED/BREEAM.

Descarcă prezentarea lui Adrian Sandu.

Au asistat la prezentări și au participat la discuții reprezentanți ai companiilor AB Energy Romania, Abroque SRL, ALD Automotive Romania, Anja Beecken Architekten Gmbh, AsiC arhitectura, Atalian, ATH energ SRL, Banca Comercială Română, Be Efficient SRL, CEZ Romania SA, Cora, Eco Solution SA, Emerson Ridge Tools, EolEnvest, Flash Group, Intelen, MHC Green Investments, Platinum Management, Raiffeisen Bank, RET Utilaje, Romelectro, Sixt New Kopel, Slow Energy Europe, Veolia România, WFMC Facility Management, WSP Group

Au fost prezenți, de asemenea, reprezentanți ai ANRE, Direcţiei Generale Energie şi Mediu – Departamentul pentru Energie, AGIR, ARPEE, CNR-CME, Hospice Casa Speranței, EFDEN.

Despre eveniment

Energy Breakfast Club este o întâlnire de 2-3 ore în care specialiștii din energie se pun la curent cu cele mai noi informații și cele mai influente opinii pe una dintre temele fierbinți ale momentului.

Din postura de gazdă, începând cu ora 09.00, energynomics.ro pune la dispoziție moderatorul și cafeaua, propune tema și lansează invitațiile către speakeri.

Aceștia sunt selectați dintre cei mai buni cunoscători ai tematicii și devin responsabili cu provocările intelectuale și organizarea ideilor. Prezentările nu depășesc 45 de minute și se doresc a fi puncte de pornire pentru dinamice schimburi de idei și perspective.

Clubul se închide la ora 12.

Participare

Accesul la Energy Breakfast Club este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe, pe baza invitației personalizate lansate de energynomics.ro. Ne poți scrie la [email protected] pentru a solicita o invitație sau pentru a ne propune o temă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *