Acasă » Electricitate » Nuclear » Reactorul 1 de la Cernavodă s-a deconectat automat de la SEN, din cauza unei avarii

Reactorul 1 de la Cernavodă s-a deconectat automat de la SEN, din cauza unei avarii

10 august 2023
Electricitate
energynomics

Nuclearelectrica SA a anunțat, într-o informare transmisă Bursei de Valori Bucureşti şi Autorității de Supraveghere Financiară, că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național marți după-amiază, din cauza unei disfunctionalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară.

Unitatea 1 a Centralei de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național, din cauza unei avarii apărute în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară, potrivit Nuclearelectrica. ”Deconectarea automată a Unității 1 precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației şi mediului înconjurător”, a arătat sursa citată de News.ro.

”Specialiştii CNE Cernavodă investigheaza cauza care a condus la deconectarea automată a Unității 1 de la SEN. Deconectarea automată a Unității 1 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând şi răspunzând conform proiectului îin astfel de situatii. În perioada următoare se vor efectua lucrări de remediere în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă, aplicabile în aceste situații. Deconectarea automată a Unității 1 precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației şi mediului înconjurător”, a adăugat sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *