Acasă » Electricitate » Răzvan Encică, Phoenix Contact: Societatea complet electrică este răspunsul tehnic pentru cele mai mari provocări ale omenirii

Răzvan Encică, Phoenix Contact: Societatea complet electrică este răspunsul tehnic pentru cele mai mari provocări ale omenirii

21 octombrie 2021
Digitalizare
energynomics

„Cele mai mari provocări cu care se confruntă omenirea – lupta împotriva schimbărilor climatice și garantarea dezvoltării durabile – pot fi abordate din punct de vedere tehnic prin societatea complet electrică – All Electric Society”, a subliniat Răzvan Encică, director general al Phoenix Contact România, la EnergynomicsTalks. “Cheia pentru realizarea acestei lumi este electrificarea cuprinzătoare, conectarea în rețea și automatizarea tuturor sectoarelor economiei și infrastructurii”, a adăugat el și a detaliat pe parcursul conversației.

„Phoenix Contact oferă industriei și societății posibilitatea de a merge mai departe cu această transformare, pe măsură ce ne îndreptăm spre o lume durabilă. Viziunea ‚All Electric Society’ se bazează pe un viitor neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2, iar punerea în aplicare a acestei viziuni se bazează pe cuplarea inteligentă a tuturor sectoarelor care participă la ciclul energetic. Electrificarea, digitalizarea și automatizarea sunt cheile acestei cuplări”, în viziunea Phoenix Contact.

Problema de fond este lipsa din ce în ce mai acută a personalului specializat, dar și nespecializat, ceea ce reduce numărul și capacitatea de lucru a antreprenorilor generali – Răzvan Encică, director general al Phoenix Contact România

Cu o prezență pe piață de 80 de ani, grupul german Phoenix Contact este lider în domeniul producției de componente pentru conexiuni electrice și pentru tehnologia automatizărilor industriale, cu aproape 13 mii de angajați, 50 de filiale, 30 de parteneri și o cifră de afaceri de peste 2,5 miliarde de euro, la nivel global. În România, Phoenix Contact activează din 2005 și a obținut anul trecut o cifră de afaceri de 10 milioane de euro.

Directorul general al Phoenix Contact România s-a referit la patru domenii principale de activitate ale companiei – energie, industrie, infrastructură și mobilitate electrică. “În România, infrastructura de apă și apă uzată este o zonă de interes pentru noi. A fost un prim val de investiții, între 2007 și 2015, iar din 2020 au început licitațiile din partea companiilor de apă pentru un al doilea val de investiții cu fonduri europene. Se investește în rețele de apă potabilă, în foraje, în captări, în stații de epurare și de pompare, rețele de canalizare etc. De această dată, se investește în principal în localitățile mai mici”, a explicat Răzvan Encică. “Noi suntem implicați în toate tipurile de proiecte din această zonă, oferind soluții de automatizare, monitorizare, control și SCADA”, a precizat el.

Director general al Phoenix Contact România de la 1 iulie 2021, Răzvan Encică a subliniat care este principala problemă în mai toate sectoarele economiei – “lipsa din ce în ce mai acută a personalului specializat, dar și nespecializat, ceea ce reduce numărul și capacitatea de lucru a antreprenorilor generali”. În opinia managerului Răzvan Encică, „companiile care vor înțelege că trebuie să se reinventeze, să găsească soluții pentru a fi mai eficiente, astfel încât să termine proiectele mai repede, vor fi cele mai câștigate pe termen scurt, mediu și lung”.

EnergynomicsTalks este un produs editorial lansat de platforma de comunicare Energynomics pentru a încuraja continuarea dialogului profesional în comunitatea energetică din România în 2020, încă de la debutul perioadelor de restricții impuse de pandemia de Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *