Acasă » Petrol și Gaze » Rafinăria Petrobrazi se oprește 6 săptămâni pentru o revizie de 45 de milioane de euro

Rafinăria Petrobrazi se oprește 6 săptămâni pentru o revizie de 45 de milioane de euro

12 aprilie 2018
Petrol și Gaze
energynomics

OMV Petrom a anunțat că vineri, 13 aprilie, începe revizia de șase săptămâni la rafinăria Petrobrazi. Valoarea proiectului (investiții și costuri) se ridică la peste 45 de milioane de euro și include lucrări de modernizare și de mentenanță, inspecții și verificări ale instalațiilor, precum și investiții de modernizare la o serie de instalații principale ale rafinăriei.

După finalizarea lucrărilor de modernizare planificate pentru acest an, durata dintre două revizii va crește la patru ani, următoarea revizie fiind planificată pentru 2022. Înainte de 2014, astfel de revizii aveau loc anual, iar după finalizarea programului de modernizare a Petrobrazi, perioada dintre două revizii a fost extinsă la doi ani.

Revizia nu va afecta rețeaua de distribuție a carburanților, a precizat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Downstream Oil. “Estimăm că revizia rafinăriei Petrobrazi va avea un impact benefic asupra economiei locale, circa 80% din companiile implicate provenind de pe plan local”, a mai spus Neil Anthony Morgan.

Rafinăria Petrobrazi are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane de tone de țiței anual și este a doua ca mărime din România. Producția Petrobrazi poate acoperi necesarul de carburanți anual pentru 3 milioane de autovehicule.

În perioada 2005-2017, OMV Petrom a investit peste 1,5 miliarde de euro în rafinăria Petrobrazi , în proiecte de modernizare, de construire a unor instalații noi și în proiecte de mediu.

Un comentariu la „Rafinăria Petrobrazi se oprește 6 săptămâni pentru o revizie de 45 de milioane de euro”

  1. Cate Firme Romanesti sunt contractoatre?Lasati vrajala numai firmele Ausrtiece sau Germane sunt contractoare OMV deci 50% din cele 45 mil euro pleaca in Ausrtia ca intotdeauna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *