Acasă » Petrol și Gaze » Putin afirmă că Nord Stream 2 va fi finalizat până la începutul anului 2021

Putin afirmă că Nord Stream 2 va fi finalizat până la începutul anului 2021

15 ianuarie 2020
Import-Export
Energynomics

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că speră ca lucrările la gazoductul Nord Stream 2 să fie finalizate până la începutul anului viitor.

„Sper că până la sfârșitul acestui an, sau în primul trimestru al anului viitor, lucrările vor fi finalizate și conducta de gaz va începe să funcționeze”, a declarat Putin într-o conferință de presă comună cu cancelarul german Angela Merkel, după discuțiile de la Kremlin.

Statele Unite au impus luna trecută sancțiuni firmelor care lucrează la conducta aproape finalizată, care va dubla transporturile de gaze către Germania și este un element – cheie al strategiei de export a Moscovei pentru Gazprom.

Washingtonul consideră că proiectul de 9,5 miliarde de euro (10,6 miliarde de dolari) va oferi Rusiei o influență prea mare asupra problemelor de securitate și economice din vestul Europei, potrivit AFP și France24.

Putin a spus că sancțiunile americane vor cauza întârzieri de „câteva luni”, după ce ministrul Energiei, Alexander Novak, a declarat în decembrie că proiectul va fi finalizat până la sfârșitul acestui an.

Merkel a adăugat că „în ciuda sancțiunilor, va fi posibilă finalizarea Nord Stream 2 … Există o anumită întârziere, dar ea va fi finalizată”.

Ea a reiterat că Germania „consideră că sancțiunile extrateritoriale sunt improprii și de aceea continuăm să susținem acest proiect”.

Rusia „ar putea finaliza construcția în mod independent, fără a utiliza parteneri străini”, a spus Putin. „Este o problemă de termene. Aceasta este singura problemă”.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *