Acasă » Interes general » Proprietarii Dedeman instalează un parc fotovoltaic la The Office Cluj-Napoca

Proprietarii Dedeman instalează un parc fotovoltaic la The Office Cluj-Napoca

energynomics

Proprietarii celui mai mare complex de birouri din Cluj-Napoca, frații Adrian și Dragoș Pavăl, carte dețin și lanțul de magazine Dedeman, au decis amenajarea unui parc fotovoltaic la The Office Cluj-Napoca, potrivit Transilvania Business.

„La The Office Cluj-Napoca urmează să finalizăm instalarea primului nostru parc fotovoltaic integrat pe acoperișul uneia dintre clădirile noastre de birouri. Acesta va avea o putere instalată de 141 kWp. Reprezintă o inițiativă eco-friendly prin care vom produce energie verde pentru alimentarea zonelor comune ale clădirii. Ne bucurăm să facem pași concreți spre un viitor mai sustenabil și să contribuim la protejarea mediului înconjurător”, a anunțat conducerea companiei.

Frații Pavăl au cumpărat complexul acum cinci ani de la NEPI Rockcastle şi Ovidiu Şandor, valoarea tranzacției fiind estimată la 100 de milioane de euro. Acesta are o suprafață închiriabilă de 60.000 mp, fiind clasificată cu certificarea de clădire verde BREEAM Excellent, respectiv cu WELL Health-Safety.

“Proiectul The Office reprezintă o alegere ideală pentru Dedeman. Ne-a convins atât prin localizarea sa într-unul dintre cele mai importante și dezvoltate orașe ale țării, cât și prin standardele înalte de calitate și sustenabilitate pe care le îndeplinește”, declara atunci Dragoș Pavăl.

Grupul Pavăl Holding s-a alăturat fondatorilor companiei de inginerie Simtel Team care a construit peste 30 de centrale electrice fotovoltaice pentru rețeaua de bricolaj Dedeman, deținută de aceiași oameni de afaceri băcăuani. Capacitatea instalată de Simtel pe acoperișurile magazinelor și centrelor logistice Dedeman era de 8,8 MWpm, cu 7.467 de panouri fotovoltaice instalate în 12 luni în cadrul a 10 unități.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *