Acasă » Regenerabile » Projekt Solartechnik vinde către KGHM opt ferme fotovoltaice

Projekt Solartechnik vinde către KGHM opt ferme fotovoltaice

27 septembrie 2023
Regenerabile
energynomics

Projekt Solartechnik, unul dintre cei mai mari dezvoltatori polonezi de energie regenerabilă, a semnat tranzacția de vânzare a unui portofoliu de instalații fotovoltaice gata construite cu o capacitate totală de aproape 50 MW către grupul KGHM Polska Miedź.

„Am început cooperarea cu KGHM cu un contract PPA pionierat în structura Pay-As-Produced pentru furnizarea de energie verde de la una dintre fermele fotovoltaice ale Projekt Solartechnik”, spune Krzysztof Czajka, vicepreședinte de vânzări la Projekt Solartechnik. „Acum partenerul nostru va deveni proprietarul acesteia și al altor șapte centrale solare.”

Acordul preliminar cu KGHM Polska Miedź semnat pe 26 septembrie 2023 se referă la vânzarea de ferme fotovoltaice la cheie cu o capacitate totală de aproape 50 MW. În plus, Projekt Solartechnik va oferi servicii de întreținere post-vânzare pentru fermele fotovoltaice care fac obiectul tranzacției.

Pentru KGHM Polska Miedź S.A. este prima tranzacție de acest tip și va asigura o creștere semnificativă a capacității instalate de energie regenerabilă. “Investiția, pe lângă obiectivul principal legat de transformarea energetică în curs a KGHM, va avea și un impact semnificativ asupra structurării politicii KGHM privind integrarea activelor SRE dezvoltate intern și a celor achiziționate în cadrul activității noastre pe piața de achiziții”, a declarat Mateusz Wodejko, vicepreședintele pe probleme financiare al Consiliului de administrație al KGHM. Instalațiile achiziționate vor asigura aproximativ 2% din cererea de energie electrică în KGHM.

Fermele fotovoltaice achiziționate de KGHM sunt situate în voievodatele Dolnośląskie, Lódzkie, Pomorskie și Wielkopolskie.

Projekt Solartechnik este prezent pe piața europeană de peste doisprezece ani. A construit centrale solare, inclusiv în Anglia, Belgia, Franța, Germania, România și Ungaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *