Acasă » Regenerabile » Biomasă » Proiectul legii regenerabilelor în M.O. în maximum 10 zile, reducerea de 85%-eronată

Proiectul legii regenerabilelor în M.O. în maximum 10 zile, reducerea de 85%-eronată

14 februarie 2014
Biomasă
Bogdan Tudorache

###author###

Proiectul legii regenerabilelor a suferit o singură modificare tehnică minoră și va fi publicat în Monitorul Oficial în maximum 10 zile. În același timp, cifra reducerii cu 85% a certificatelor verzi pentru marile companii din energie este eronată, au declarat pentru energynomics surse din piață.

Ieri ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă a afirmat că numărul de certificate verzi pentru marii consumatori din energie poate fi redus cu 85%, conform ultimelor aprobări ale Comisiei Europene de la sfârşitul anului.

Declaraţia a avut loc după ce premierul Victor Ponta a confirmat că Parlamentul a readoptat Legea privind subvenţiile pentru energia verde, retrimisă de către preşedintele Traian Băsescu.

”Proiectul legii de aprobare a OUG 57 privind regenerabilele a suferit o singură modificare minoră, de ordin tehnic, și va trebui publicată înainte de data de 31 martie”, susțin sursele citate.

”Ghidul elaborat de Comisia Europeană prin Directoratul pentru Competiție va fi legiferat și va produce efecte abia de la 1 iulie 2014, după care se va trece la notificarea subiecților care doresc ajutoare de stat. Cifra de 85% este greșită. E un proces anevoios și complicat”, au afirmat aceleași surse.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

2 comentarii la „Proiectul legii regenerabilelor în M.O. în maximum 10 zile, reducerea de 85%-eronată”

  1. TREBUIE SA GASIM UNDEVA MULTA INTELIGENTA SI CALITTE POFESIONALA CA SA REDUCEM HEMORAGIA VALUTARA SPRE CERTIFICATELE ASTEA . TEMBELIZMUL MOSTRU TRADITIONAL A FACUT SA ANGAJAM 24% CAND EUROPA ABIA INDRAZNEA LA 20 . EI STIAU CE VA URMA … NOI , TENBELII DE SERVICIU … NU!!! ACUM PLATIM

  2. In doua reprize de discutii de peste doua ore fiecare I-am propus lui Emil Calota SOLUTIA DE RDUCERE A HEMORAGIEI DE RESURSE SPRE EOLIANA pe baza identificarii circuitului ilegal a fluxurilor elctrice . NU A PRICEPUT DETALIILE SI IN FINAL MI-A SPUS CA E „BUBA”DIN CARCA LUI NITA. .. asa ca PLATIM!!! Reglementari de genul celor de mai sus sunt diletantisme. APRECIATI VOI CATI TEMBELI AU CREZUT CA BORZA VINDECA HIDROELECTRICA … si o sa intelegeti nivelul nostru de profesionalism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *