Acasă » Regenerabile » Proiectele mari de energie verde sunt periclitate de calitatea slabă a dosarelor de finanțare

Proiectele mari de energie verde sunt periclitate de calitatea slabă a dosarelor de finanțare

energynomics

Lipsa de predictibilitate și incapacitatea de planificare a firmelor care vor să investească în unități de producere a energiei din surse regenerabile sunt elemente de natură să descurajeze realizarea proiectelor de mare anvergură, a declarat Andreea Carp, Director EU Funds Sph3ra Management Solutions, cu ocazia conferinței “2024: An definitoriu pentru sectorul regenerabilelor din România”.

„Piața furnizorilor de soluții abia acum învață ce înseamnă să întocmești o ofertă și de a respecta condițiile de conformitate sau eligibilitate ale ofertei pentru proiecte cu finanțare din fonduri europene. Reluăm achizițiile de mai multe ori pentru că nu avem oferte conforme”, a spus ea.

DESCARCĂ PREZENTAREA ANDREEI CARP

Anul 2024 va fi unul „interesant” din punctul de vedere al finanțărilor pentru că „piața o cere”, însă povara administrativă în cazul accesării fondurilor europene, inclusiv a celor din PNRR, este mult mai mare față de alte programe de finanțare.

Potrivit lui Carp, ministerul energiei ar trebui să facă demersuri pentru ca fondurile europene să poată ajunge mai repede la beneficiar.

Conferința “2024: An definitoriu pentru sectorul regenerabilelor din România” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: ADC, Alive Capital, CRC Energy, Elektra Renewable Support, EnergoPower, Ensys, Extro, Horváth, ING Bank, LONGi Solar, Monsson Operation, Nofar Energy, OX2 România, Photomate, PNE Romania, Polytrade Global, REI Grup, Renomia, Sph3ra Management Solutions, Transelectrica, WALDEVAR Energy, Wiren Romania. Cu această ocazie, Energynomics a lansat primul său raport în baza inițiativei „Monitorul marilor proiecte fotovoltaice din România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *