Acasă » Termo » Profit net de 30,6 milioane lei pentru CET Govora, în primele șase luni

Profit net de 30,6 milioane lei pentru CET Govora, în primele șase luni

25 iulie 2017
Cogenerare
energynomics

Producătorul de energie termică și electrică CET Govora S.A. înregistrează în primele 6 luni ale anului 2017 un profit net de 30,6 milioane lei, în condițiile în care, în perioada similară a anului precedent, societatea a înregistrat o pierdere netă de 5 milioane lei. Rezultatul se înregistrează pe fondul creșterii veniturilor din producția de baza cu peste 30% și a diminuării cheltuielilor cu peste 20%.

Rezultatele favorabile înregistrate sunt evidențiate inclusiv de creșterea EBITDA, de aproape 4 ori în primul semestru al anului 2017 față de primul semestru al anului 2016, respectiv de la 12 milioane lei la 46,3 milioane lei, precum și de creșterea capitalurilor proprii cu 30 milioane lei.

La 9 mai 2016 Tribunalul Vâlcea a deschis procedura insolvenței CET Govora că urmare a deprecierii indicatorilor financiari-contabili: pierderi de 335 milioane lei, datorii de 438 milioane lei, capitaluri proprii negative de 96 milioane lei, disponibil bancar de doar 170 mii lei, câtă vreme doar fondul lunar de salarii depășea 10 milioane lei. Administrator judiciar a fost numit Euro Insol SPRL.

„Măsurile de restructurare implementate de la preluarea mandatului de administrator judiciar al CET Govora au inclus renegocierea contractelor cu partenerii comerciali, restructurarea organigramei și a personalului, redefinirea și optimizarea fluxurilor și proceselor de producție, a procedurilor de achiziții și a politicii de recuperare a creanțelor, acestea având că efect creșterea veniturilor, reducerea tuturor categoriilor de cheltuieli și a consumurilor și nu în ultimul rând creșterea gradului de recuperare a creanțelor”, a declarat reprezentant EuroInsol Cristian Gavril, administratorul companiei.

De la deschiderea insolvenței și până la 30.06.2017 s-au achitat în integralitate datoriile comerciale și fiscale curente, care însumează aproximativ 430 milioane lei, în condițiile creșterii continue a soldului de disponibil de lichidități, care a ajuns la peste 120 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.