Acasă » Electricitate » Producătorii estimează că în Germania vor circula până la 15 mil. de mașini electrice, în 2030

Producătorii estimează că în Germania vor circula până la 15 mil. de mașini electrice, în 2030

20 noiembrie 2020
Electricitate
Energynomics

Numărul de mașini electrice în circulație ar putea crește mult mai rapid decât estimează majoritatea experților și guvernul. Producătorii consideră că până la 14,8 milioane de mașini electrice 100% sau hibride plug-in ar putea fi înregistrate în Germania până în 2030, potrivit unor calcule confidențiale, conform CLEW.

Guvernul estimase anterior că vor exista doar 7- 10 milioane de vehicule electrice în circulație, până la acea dată. Noul studiu concluzionează că ar putea fi necesare 440.000 – 843.000 de puncte de încărcare publice în Germania, până în 2030, în funcție de numărul de persoane care efectuează încărcarea la domiciliu. Guvernul își propune în prezent să o țintă de un milion de puncte de încărcare publice până la acea dată.

Majoritatea experților consideră în prezent că vânzările de vehicule electrice în Germania vor fi mult mai lente. La începutul acestei săptămâni, un studiu publicat de firma de consultanță Deloitte a declarat că nu vede mai mult de șase milioane de vehicule electrice, deoarece industria auto nu este în măsură să treacă de la motoarele cu combustie, încă rentabile în prezent, la tehnologia electrică, încă neprofitabilă. Guvernul german a declarat săptămâna aceasta că va cheltui încă trei miliarde de euro pentru a ajuta industria auto să gestioneze o tranziție lină către o mobilitate curată și să facă față crizei.

Spre deosebire de mulți furnizori care încă se bazează puternic pe tehnologia motoarelor cu ardere internă, marii producători de automobile din Germania se îndreaptă din ce în ce mai decisiv către mobilitatea electrică. Într-o mișcare extrem de simbolică, BMW a decis să își mute producția de motoare cu ardere internă în străinătate și să se concentreze pe mobilitatea electrică în fabricile sale germane. Fabrica companiei din München, unde are sediul central BMW, va fi, de asemenea, reorganizată.

Utilizarea vehiculelor electrice a fost lentă în Germania în comparație cu multe alte piețe, dar datorită noilor stimulente guvernamentale, înregistrările au crescut brusc în ultimele luni. Ponderea mașinilor electrice pure în înregistrările de mașini noi a atins 8,4% în luna octombrie, când un număr record de cumpărători au optat pentru sisteme de propulsie alternative.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *