Acasă » Regenerabile » Primele pale Siemens Gamesa se îndreaptă către Moray West, în largul Scoției

Primele pale Siemens Gamesa se îndreaptă către Moray West, în largul Scoției

22 februarie 2024
Eolian
energynomics

Primele pale de turbine eoliene Siemens Gamesa, lungi de 108 metri, au părăsit unitatea de producție din Hull și se îndreaptă către situl proiectului eolian offshore Moray West din apele Scoției.

Nouă din cele 180 de pale destinate parcului eolian offshore de 882 MW au fost încărcate pe nava de transport Rotra Mare la fabrica Siemens Gamesa din Hull și sunt gata să fie transportate la șantierul de construcții offshore din Moray Firth, Scoția, potrivit Offshorewind.

Proiectul eolian offshore Moray West, dezvoltat de Ocean Winds, va cuprinde 60 de turbine eoliene Siemens Gamesa SG 14-222 DD. Nava Wind Orca a companiei Cadeler va fi responsabilă de transportul și instalarea unităților – planificată să înceapă în 2024.

Turbinele vor fi conectate la două platforme de substație offshore Siemens Energy, module de transformare offshore (OTM), transferând puterea generată către o substație onshore și rețeaua națională. Situat în zona Moray Firth din nord-estul Scoției, parcul eolian offshore este în prezent în construcție, primii pași prevăzând instalarea fundației.

Se estimează că Moray West va genera energie încă din acest an. Când va fi complet operațional, parcul eolian va genera suficientă energie regenerabilă pentru a alimenta echivalentul a peste 1,3 milioane de locuințe, potrivit Siemens Gamesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *