Acasă » Interes general » Primăria Capitalei acționează în judecată MOL România, firma spune că și-a respectat obligațiile

Primăria Capitalei acționează în judecată MOL România, firma spune că și-a respectat obligațiile

9 august 2022
Economics&Markets
Bogdan Tudorache

Primăria Capitalei a acționat în judecată MOL România pentru sustragerea de la plata cotelor agreate de profit în urma tranzacției cu AGIP în cadrul a șapte benzinării din București, susține Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, într-o postare pe pagina sa de socializare. El spune că MOL s-a asociat cu alte firme și a realizat profit fără a vira cotele agreate către primărie.

”Am acționat în instanță firma MOL România de la care solicităm pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei și am solicitat rezilierea contractului de asociere între municipalitate și această firmă, pentru opt locații din București”, susține Nicușor Dan.

”Conform contractului de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului București și MOL România, care a preluat drepturile și obligațiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip), părțile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activitățile desfășurate, mai precis, vânzare produse petroliere și comercializare alte produse. Municipalității îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în șapte locații (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniței, Timpuri Noi, Mol Rahova și Mol Piața Muncii) și 1,7% din cifra de afaceri realizată în Mol Colentina”, se arată în document.

”În locațiile respective, Mol România a desfășurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activități comerciale prin intermediul unor alte societăți și s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate”, susține Primarul General.

Oficialii MOL România spun însă că nu au luat la cunoștință de vreo acțiune în instanță, și că firma și-a achitat întotdeauna obligațiile.

”Până în acest moment, MOL România Petroleum Products SRL nu a primit nicio notificare din partea Primăriei București sau o citație din partea vreunei instanțe de judecată cu privire la această acțiune”, susțin oficialii MOL.

”De îndată ce vom avea toate detaliile necesare vom depune toate eforturile pentru a clarifica situația…MOL România își respectă obligațiile care derivă din contractul cu Primăria Municipiului București”, au mai afirmat reprezentanții companiei.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.