Acasă » Termo » Prima modificare a OUG 114: Cărbunele scapă de taxa de 2%, prețul de 68 de lei/ MWh la gaz rămâne

Prima modificare a OUG 114: Cărbunele scapă de taxa de 2%, prețul de 68 de lei/ MWh la gaz rămâne

26 martie 2019
Cogenerare
Bogdan Tudorache

Contribuția de 2% pentru producătorii de energie pe bază de cărbune va fi eliminată, în acest sens existând avizul Consiliului Concurenței, a declarat, în urmă cu câteva ore, ministrul Energiei, Anton Anton.

„(Contribuția de – n.r.) 2% se scoate pentru cărbune, prețul gazelor rămâne același”, a spus Anton, întrebat ce prevederi din sectorul energetic din OUG 114/2018 vor fi modificate.

El a adăugat că există un aviz al Consiliului Concurenței în acest sens, conform Agerpres.

„Avem aviz de la Consiliul Concurenței. Pe lângă excepția pe care am avut-o până acum, adică producătorii de energie termică pentru populație, am introdus și producătorii de energie electrică pe cărbune”, a mai spus Anton.

Producătorii de energie pe cărbune sunt Complexul Energetic Oltenia și Complexul Energetic Hunedoara, ambele deținute de stat prin Ministerul Energiei.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *