Acasă » Petrol și Gaze » Prețurile petrolului au scăzut după prăbușirea Silicon Valley Bank

Prețurile petrolului au scăzut după prăbușirea Silicon Valley Bank

14 martie 2023
Furnizare
energynomics

Prețurile petrolului au scăzut luni în cadrul unor tranzacții volatile, pe fondul prăbușirii Silicon Valley Bank, care a afectat piețele de acțiuni și a provocat noi îngrijorări investitorilor în ceea ce privește o nouă criză financiară. A existat însă o redresare a cererii din partea Chinei, relatează reuters.

Contractele futures pentru barilul Brent au scăzut cu 76 de cenți, sau 0,9%, până la 82,02 dolari pe baril până la 11:51 a.m. EDT (1551 GMT). Indicele de referință global a scăzut anterior la un minim de sesiune de 78,34 USD, cel mai scăzut nivel de la începutul lunii ianuarie.

Contractele futures pentru țiței WTI –  West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 75 de cenți, sau 1%, la 75,93 dolari pe baril. WTI scăzuse anterior la 72,30 dolari pe baril, cel mai mic nivel din decembrie. Temerile de contagiune din cauza falimentului Silicon Valley Bank a dus la o vânzare a activelor din SUA la sfârșitul săptămânii trecute, în timp ce autoritățile de reglementare au închis duminică Signature Bank (SBNY.O) din New York.

Indicii bursieri americani au avut evoluții mixte, în tranzacții rapide, deoarece investitorii au analizat o posibilă pauză a majorărilor ratelor dobânzii de către Rezerva Federală în martie. Autoritățile americane au lansat duminică măsuri de urgență pentru a consolida încrederea în sistemul bancar. Închiderea bruscă a SVB Financial (SIVB.O) a declanșat îngrijorări cu privire la riscurile pentru alte bănci ca urmare a majorărilor abrupte ale dobânzilor Fed din ultimul an, dar a stimulat și speculațiile cu privire la posibilitatea ca banca centrală să încetinească ritmul înăspririi politicii sale monetare.

Un comentariu la „Prețurile petrolului au scăzut după prăbușirea Silicon Valley Bank”

  1. Pingback: Prețurile petrolului au scăzut după prăbușirea Silicon Valley Bank - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *