Acasă » Electricitate » Preţurile electricității au crescut pe toate pieţele din România în T1

Preţurile electricității au crescut pe toate pieţele din România în T1

21 mai 2019
Electricitate
energynomics

Media de preţ calculată de Transelectrica pentru toate pieţele arată o creştere de peste 100 lei/MWh, în primul trimestru (T1), comparativ cu un an în urmă.

Preţurile la energia electrică din primul trimestru al acestui an sunt mult mai mari decât cele din acelaşi trimestru al anului trecut, pe toate pieţele: spot (Piaţa pentru Ziua Următoare-PZU), pieţele de contracte bilaterale (PCCB) şi piaţa de echilibrare, arată datele Transelectrica.

Media de preţ calculată de operatorul de transport şi sistem pentru toate pieţele a fost cu 100 de lei/MWh mai mare decât în urmă cu un an, ajungând la 299 de lei/MWh. Pe pieţele de contracte bilaterale creşterea a fost de 36%, pe spot de 56%, iar în piaţa de echilibrare preţul a crescut de 2,5 ori, ca urmare a ordinului ANRE care a eliminat, din toamna ecartul dintre preţurile maxime şi cele minime, conform e-nergia.ro.

Un comentariu la „Preţurile electricității au crescut pe toate pieţele din România în T1”

  1. Conducerile celor importante societati de distributie energie electrica stiu acest fapt,sau nu ca obiectiv reducerea pretului energiei electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *