Acasă » Petrol și Gaze » Preţul petrolului, cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni, după ce Arabia Saudită şi-a redus producţia

Preţul petrolului, cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni, după ce Arabia Saudită şi-a redus producţia

Energynomics

Preţul petrolului a urcat miercuri la cel mai ridicat nivel din februarie 2020, după ce Arabia Saudită a fost de acord să-şi reducă producţia mai mult decât se estima, chiar dacă luni grupul OPEC+, compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători, precum Rusia, nu a reuşit să ajungă la un compromis, transmite Reuters.

La bursa ICE Futures din Londra, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna martie a urcat cu aproape 1%, la 54,09 dolari, cel mai ridicat nivel din 6 februarie 2020, după ce marţi a înregistrat o creştere cu 4,9%.

La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol ”light sweet crude” cu livrare în luna februarie a urcat la 50,24 dolari, de asemenea cel mai ridicat nivel din 26 februarie 2020, apoi a scăzut sub 50 de dolari. Marţi, cotaţia barilului de petrol ”light sweet crude” a crescut cu 4,6%.

Arabia Saudită, cel mai mare exportator global de ţiţei, a fost de acord marţi, după discuţiile din cadrul OPEC+, să facă reduceri suplimentare voluntare ale producţiei, de un milion de barili pe petrol pe zi (bpd) în februarie şi martie, potrivit Agerpres.

În condiţiile extinderii pandemiei de coronavirus (COVID-19) şi înăspririi restricţiilor, cererea de ţiţei scade, iar producătorii încearcă să sprijine preţurile prin reducerea producţiei.

Rusia şi Kazahstanul îşi vor majora producţia cu 75.000 de barili pe petrol pe zi în februarie şi 75.000 bpd în martie, conform negocierilor dintre Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *