Acasă » Petrol și Gaze » Prețul gazelor naturale coboară sub 60 de lei pe MWh pe piața spot a Bursei Române de Mărfuri

Prețul gazelor naturale coboară sub 60 de lei pe MWh pe piața spot a Bursei Române de Mărfuri

11 noiembrie 2019
Consumatori
energynomics

Piața SPOT a gazelor naturale din România operată de BRM a înregistrat, pe 07 noiembrie cel mai redus preț al ultimelor șase luni, respectiv 59 lei/MWh. Astfel, anunță BRM, prețul pe piața spot a gazelor naturale a scăzut sub prețul reglementat de 68 de lei, continuând evoluția descrescătoare în ultima perioadă.

Pe platforma SPOT (produse termen scurt), prețul mediu ponderat al lunii noiembrie a fost de 65,38 lei/MWh, preț substanțial mai mic decât cel obținut in octombrie, respectiv 91,46 lei/MWh. Prețurile pe platforma SPOT în luna noiembrie au variat între 59 de lei/MWh și 96,1 lei/MWh.

Pe platforma GasForward (produse termen mediu si lung), prețurile au variat între 87 și 123 lei/MWh. Prețurile apropiate de pragul de 90 de lei (prețuri mult mai mici decât cele obținute in perioada anterioară) au rezultat din activele livrate în luna noiembrie (activele de tip WEEK).

Potrivit BRM, reducerea prețurilor pe piața de gaze naturale “se poate datora atât temperaturilor ridicate, cât și stabilizării prețurilor ca urmare a previzionării anulării efectelor nefavorabile ale OUG 114/2018.

Despre BRM

Bursa Română de Mărfuri este o companie privată de interes public, înființată în noiembrie 1992, prima ședința de tranzacționare având loc în dată de 10 decembrie 1992. BRM organizează mai multe tipuri de piețe de interes public, activitatea principală fiind axată pe Piața la disponibil și Piața licitațiilor. Pe Piața la disponibil se tranzacționează în ringurile bursiere: gaze naturale, energie electrică, produse petroliere, cărbune, procesare combustibili, certificate CO2, mărfuri generale, materiale de construcții, legume, fructe, cereale. Pe Piața licitațiilor se derulează proceduri de achiziții, vânzări, închirieri, BRM fiind cel mai important consultant în domeniul achizițiilor publice de produse, servicii și lucrări pentru orice tip de autoritate contractantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *