Acasă » Electricitate » Preşedintele Iohannis – întrevedere cu reprezentanții Enel Group

Preşedintele Iohannis – întrevedere cu reprezentanții Enel Group

15 septembrie 2021
Distribuţie
Energynomics

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, marţi, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a Enel Group, condusă de Francesco Starace, CEO, context în care a transmis necesitatea unui efort comun al companiilor din sectorul energetic şi al autorităţilor statului pentru identificarea celor mai potrivite măsuri şi instrumente destinate protejării consumatorilor vulnerabili, dar şi firmelor din sectorul productiv, puternic afectate de actuala creştere a preţurilor în domeniu.

„În cadrul întâlnirii, au fost discutate principalele provocări cu care se confruntă în prezent piaţa energiei la nivel european, precum şi aspectele specifice pieţei autohtone, ale cărei evoluţii din ultima perioadă au creat îngrijorări majore la nivelul consumatorilor casnici şi industriali. În acest sens, preşedintele Klaus Iohannis a transmis conducerii Enel Group că este necesar un efort comun al companiilor din sectorul energetic şi al autorităţilor statului în vederea identificării celor mai potrivite măsuri şi instrumente destinate protejării consumatorilor vulnerabili, dar şi firmelor din sectorul productiv, puternic afectate de actuala creştere a preţurilor la energie”, arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, directorul general al Enel Group a menţionat interesul ferm al companiei de a reprezenta, în continuare, un partener pe termen lung al statului român, care doreşte să contribuie „semnificativ” la asigurarea unei tranziţii energetice echitabile şi de succes.

Administraţia Prezidenţială precizează că delegaţia Enel Group a prezentat activitatea companiei şi planuri de investiţii „ambiţioase”, care vizează dezvoltarea de noi capacităţi de producţie a energiei electrice din resurse regenerabile, precum şi obiective privind sustenabilitatea reţelelor de distribuţie, în contextul priorităţilor axate pe digitalizare şi electromobilitate.

Preşedintele Iohannis a subliniat necesitatea creşterii consistente a investiţiilor şi a dezvoltării de noi unităţi de producţie în sectorul energetic, care să contribuie la consolidarea securităţii energetice a României, dar şi în plan regional. În acest sens, şeful statului a menţionat că pot fi explorate şi fructificate noile direcţii de dezvoltare, cu soluţii pe termen lung, precum electromobilitatea sau utilizarea hidrogenului ca sursă de energie. Iohannis a încurajat continuarea dialogului dintre Enel şi autorităţile statului, evidenţiind importanţa valorificării avantajelor „deosebite” pe care ţara noastră le deţine în sectorul energetic.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, expertiza mondială a grupului Enel în domeniul energiei verzi va putea facilita atingerea ţintelor asumate la nivel european în cadrul noilor politici specifice Pactului Verde. Astfel, fondurile europene şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt oportunităţi de finanţare care vor susţine atingerea obiectivelor de securitate energetică la nivel naţional, indică sursa citată.

Autor: Energynomics

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *