Acasă » Petrol și Gaze » Explorare și producție » Președintele companiei Wintershall va deveni director executiv la OMV

Președintele companiei Wintershall va deveni director executiv la OMV

energynomics

Rainer Seele, preşedintele din 2009 al board-ului Wintershall, cel mai mare producător de petrol şi gaze din Germania, va prelua funcţia de director executiv la OMV de la 1 iulie, după plecarea actualului CEO, Gerhard Roiss, notează Mediafax.

Rainer Seele a lucrat în cercetare în gigantul chimic BASF, proprietar al Wintershall. Trecerea la Wintershall a făcut-o în 1996, de când a început să conducă planificarea strategică. Din 2002 a devenit director de vânzări la WINGAS, subsidiară a Wintershall, moment când a intrat și în Directoratul companiei Wintershall, pe partea de comercializare a gazelor. Considerat un partener de afaceri tradițional al Gazpromului, Rainer Seele a fost ales în 2012 președinte al Camerei de Comerț Germania – Rusia.

În luna octombrie a anului trecut, Consiliul director al OMV a convenit cu directorul general executiv Gerhard Roiss ca acesta să demisioneze de la conducerea grupului austriac începând cu data de 30 iunie 2015, cu aproape doi mai devreme decât mandatul iniţial, pe fondul rezultatelor financiare slabe ale companiei. Roiss a fost numit CEO al OMV în 2011, iar în 2013 grupul austriac îi prelungise contractul până în martie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *