Acasă » Electricitate » PPC: Rețele Electrice Banat, Dobrogea și Muntenia finalizează noi investiții

PPC: Rețele Electrice Banat, Dobrogea și Muntenia finalizează noi investiții

12 februarie 2024
Electricitate
energynomics

Companiile Rețele Electrice (companii parte a grupului PPC, denumite anterior E-Distribuție) anunță finalizarea primei etape de modernizare a unei părți a infrastructurii energetice din municipiile Timișoara, Constanța, respectiv Giurgiu și alte patru localități din mediul rural din județul Giurgiu în cadrul a trei proiecte cofinanțate prin  POIM 2014-2020. Proiectul derulat de Rețele Electrice Banat are o valoare de peste 46 milioane de lei, cel al Rețele Electrice Dobrogea este de peste 45 milioane de lei, iar cel al  Rețele Electrice Muntenia este de peste 55 milioane de lei.

În cadrul proiectului derulat de Relețe Electrice Banat a fost modernizată parțial rețeaua de joasă și medie tensiune din municipiul Timișoara în beneficiul a aproximativ 12.800 de clienți. Lucrările au constat în modernizarea a 35 de posturi de transformare în anvelopă de beton care dispun de echipamente noi, moderne, integrate în sistemul de telecontrol, permițand astfel diminuarea semnificativă a duratei întreruperilor.

În cadrul primei etape a proiectului derulat de Rețele Electice Dobrogea au fost modernizate parțial rețelele de medie tensiune din municipiul Constanța, în beneficiul a 12.553 de clienți din municipiu. Lucrările au constat în modernizararea a 21 de posturi de transformare, alimentate prin linii de medie tensiune cu plecare din 5 stații de transformare de înaltă tensiune 110/20 kV, astfel încât serviciul de distribuție a energiei electrice să fie îmbunătățit.

Totodată, în cadrul primei etape a proiectului derulat de Rețele Electice Muntenia a fost modernizată parțial rețeaua de medie tensiune din municipiul Giurgiu și alte patru localități din județ, în beneficiul a peste 12.800 de clienți. De asemenea, pe o distanță de 2,5 km, între localitățile Oinacu și Plopșoru, rețeaua de medie tensiune a fost trecută în subteran. Lucrările au constat și în modernizarea a 47 posturi de transformare din reședința de județ și din cele patru localități din mediul rural, inclusiv prin trecerea din structura de post aerian pe stâlp în post în anvelopă de beton. Porțiunea de rețea îngropată, precum și posturile de transformare care au fost reamplasate la sol vor ajuta inclusiv la prevenirea unor avarii care pot fi generate de intemperii pentru că aceste elemente de rețea nu vor mai fi expuse direct la condițiile meteo extreme.  În ceea ce privește rețeaua de joasă tensiune, proiectul a constat în înlocuirea cablurilor de joasă tensiune pe o distanță totală de aproximativ 20 km cu unele moderne, torsadate, care deservesc cele patru localități din județ incluse în proiect.

O altă componentă a celor trei proiecte, realizată în această primă etapă, o reprezintă dezoltarea și implementarea, cu fonduri proprii, a unei platforme în cloud de tip analytics pentru procesul de măsură-încasare prin intermediul căreia se procesează date de la toate contoarele inteligente ale operatorului de distribuție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *