Acasă » Interes general » PPC FiberGrid: 1,7 milioane de clienți cu acoperire FTTH în 2025

PPC FiberGrid: 1,7 milioane de clienți cu acoperire FTTH în 2025

18 martie 2024
Interes general
energynomics

PPC Group deschide un nou capitol în domeniul telecomunicațiilor în Grecia. PPC FiberGrid, filiala PPC care dezvoltă rețele de fibră optică până la domiciliu (FTTH) , își anunță planul de dezvoltare până în 2025, potrivit căreia cablurile de fibră optică vor ajunge la 1,7 milioane de locuințe și firme.

În condițiile în care rețeaua FTTH a PPC FiberGrid a ajuns deja, în doar 10 luni, la 140.000 de gospodării din 12 municipalități din Attica, compania a atribuit unui număr de 12 contractori, prin intermediul unui proces competitiv, construcția de rețele FTTH în zone noi din Attica și în Salonic, Patras, Heraklion, Volos, Kalamata, Larissa, Ioannina, Corint, Trikala, Kozani, Veria și Megalopolis. Zonele au fost selectate, printre altele,  pe baza densității populației și a penetrării FTTH.

Obiectivul PPC FiberGrid este ca rețeaua sa FTTH să ajungă la 500.000 de locuințe și firme până la sfârșitul anului 2024, respectiv la 1,7 milioane în 2025, în regiunile menționate. Obiectivul grupului PPC este de a oferi acoperire prin fibră optică la domiciliu unui număr de 3 milioane de locuințe și firme din întreaga țară în următorii cinci ani. Investițiile pentru perioada 2024-2026 se vor ridica la aproximativ 680 de milioane de euro.

Este de remarcat faptul că arhitectura rețelei construite de PPC FiberGrid corespunde unui cablu de fibră optică pentru fiecare abonat până la punctul de concentrare (cabinet exterior), asigurând posibilitatea de extindere viitoare a rețelei și permițând servicii dark fiber.

PPC FiberGrid intenționează să pună la dispoziție noua rețea în două moduri. Primul se referă la furnizarea wholesale a unui serviciu bitstream cu viteze de până la 10 Gbps. Al doilea constă în lansarea unui serviciu dark fiber, cu ajutorul căruia fiecare furnizor poate alege serviciile pe care le va furniza prin intermediul cablului către clientul său final.

„Viziunea noastră este o societate digitală, accesibilă și deschisă tuturor, care va contribui la progresul social și economic și îl va accelera. Dorim să oferim furnizorilor de telecomunicații o rețea de ultimă generație, stabilă, de acces pasiv și activ prin fibră optică pentru locuințe, companii și organizații publice. Prin intermediul rețelei PPC FiberGrid, le permitem furnizorilor din industrie să ofere servicii de înaltă calitate clienților lor finali și să contribuie la tranziția digitală a țării, în cadrul Societății Gigabit. În plus, aceasta este o condiție prealabilă pentru tranziția verde: casele și afacerile au nevoie de viteze mari de conectare și de un răspuns aproape în timp real, astfel încât aparatele electrice, încărcătoarele, instalațiile fotovoltaice, unitățile de stocare și unitățile de gestionare a unei locuințe inteligente din punct de vedere energetic să coopereze între ele și cu rețeaua”, a spus Alexandros Paterakis, vicepreședinte al PPC FiberGrid și Deputy CEO Servicii Digitale și Avansate al Grupului PPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *