Acasă » Petrol și Gaze » Popescu: Vom emite un ordin prin care să explicăm măsura referitoare la blocarea creşterii preţurilor

Popescu: Vom emite un ordin prin care să explicăm măsura referitoare la blocarea creşterii preţurilor

30 martie 2020
Consumatori
Energynomics

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat luni că în următoarele zile va fi emis un ordin prin care se va explica măsura referitoare la „blocarea” preţurilor la energie, gaze, apă şi carburanţi, măsură considerată necesară, în condiţiile în care erau deja prevăzute nişte creşteri de preţuri nejustificate la anumiţi operatori din domeniul gazelor naturale.

„Nu este vorba despre o plafonare a preţului, este vorba despre o blocare a creşterii preţului vizavi de creşterea preţului de referinţă din data de 29 martie, adică de ieri, şi este vorba despre faptul că preţurile pot să scadă, nu pot să crească. În următoarele zile vom emite un ordin, deoarece conform decretului şi a Anexei 1, Ministerul Economiei şi Energiei, pe domeniul economic, este abilitat să emită ordine, vom explicita această măsură… dar era necesară, după cum am văzut şi în presă, erau deja prevăzute de către ANRE nişte creşteri de preţuri după părerea mea nejustificate, la anumiţi operatori din domeniul gazelor naturale, şi nu vrem să avem surprize ca în această perioadă în care preţul gazelor naturale, preţul energiei electrice, preţul combustibilului scad”, a precizat Virgil Popescu, conform Agerpres.

Acesta a subliniat că nici o companie nu va avea de suferit. „Dacă anumite companii credeau că pot fi favorizate printr-o decizie administrativă, şi să crească cu 30% preţul la populaţie… Să vă dau un exemplu: nu văd niciun motiv ca populaţia din Otopeni să plătească de la 1 aprilie cu 30% mai mult gazul natural decât până în data de 1 aprilie, în condiţiile în care preţul gazului natural la producător scade, nu creşte. Ne-am asigurat prin această ordonanţă că nu se va întâmpla acest lucru”, a mai spus ministrul Economiei.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *